Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Çetin Paşacıları ikna etmek mümkün değil

Gölcük'te ele geçirilen yeni Balyoz belgelerine rağmen, hâlâ bu işe inanmayanların olduğunu hayretle görüyorum. Bu şüphecilerden biri, Çetin Doğan'ın kızı ile damadının iddialarına sarılıp soruyor: "2008 tarihinde kurulan bir ilaç firması, nasıl 2002-2003 tarihli Balyoz darbe belgelerinde yer alıyor?"
İngitere'de yaşasak, Magna Carta'nın anavatanında bu gibi olaylardan bahsedenleri akıl yoluna davet edebiliriz de, bizim ülkemizde, en kuvvetli deliller karşısında bile, işi cemaate bağlayanların, ya aklından zoru vardır; ya da kötü niyeti.

***

Pınar Doğan ve Dani Rodrik'in bu "çok önemli deliline" bir bakalım. (Diğerleri bir bir çürütüldü; elde bir tek 2008'de ismi değişen ilaç firması kaldı) Önce siyasi ortamı hatırlayalım: AK Parti'nin seçimleri kazanmasından itibaren ordu içinde zaten var olan "cumhuriyeti koruma kollama" temayülü harekete geçti. "28 Şubat bin yıl yaşayacaktı" fakat, iktidardan uzaklaştırılan Refah Partisi, bir başka isim altında, birkaç yıl içinde, tek başına memleketin yönetimini "ele geçirmişti." Darbe faaliyetleri sürdü gitti. Balyoz bitti aynı aktörlerle Sarıkız başladı. Orgeneral Şener Eruygur, Jandarma bünyesinde, 28 Şubat'taki Batı Çalışma Grubu'ndan esinlenerek, Cumhuriyet Çalışma Grubu'nu kurdu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ya da Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün duruşu yüzünden bir sonuç alamayacaklarını görüp 2004'te darbeden vazgeçtiler ama Eruygur, emekli olunca da yola devam etti. Eski hazırlıklar içinde görülen isimler, yenilerini organize ettiler. 28 Şubat sürecinde darbe zihniyeti Batı Çalışma Grubu ile su yüzüne çıkmıştı. Bu fişleme faaliyetinin önderlerinden biri, Güven Erkaya Deniz Kuvvetleri komutanıydı. Deniz Kuvvetleri'nin bazı mensuplarının, 2009 Kafes Eylem Planı'nda faal olmasında, bu mirasın izlerini görebiliriz. Öte yandan Dursun Çiçek imzalı İrtica ile Mücadele Eylem Planı da 2009 tarihini taşıyor. Darbe hazırlıkları belli ki, hiç sona ermemiş, adeta bir gruptan diğerine emanet edilmiş. İlker Başbuğ'un, 2008'de, Genelkurmay Başkanı olmasıyla birlikte, sanki yeniden bir hareketlenme göze çarpıyor. Bu arada, anlaşılıyor ki, bilgiler de güncelleştirilmiş. Nitekim, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ortaya çıkan İstanbul Alışveriş Merkezlerinin Durumu başlıklı belge, 5 şubat 2003'te oluşturulmuş ama 19 şubat 2008'de bazı ilavelerle son kez kaydedilmiş.
Denilebilir ki, "Tübitak'ın raporunda, 11 nolu CD'nin son kaydı 2003 olarak gösteriliyor. Peki, içinde, 2008'de isim değiştiren ilaç firması nasıl yer alıyor?" Bu veriden yola çıkan Çetin Paşacılar, 11 no'lu CD'nin sahte olduğu sonucuna varıyor. Oysa düzgün bir muhakeme bizi, ancak Tübitak'ın "son kayıt 2003" tespitinin hatalı olduğu neticesine götürebilir. Zira 2003'te son kaydı yapılan bir cd'de, sahte olsun ya da olmasın, 2008'de kurulan bir firma zaten yer alamaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA