Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ne demiştin? Niçin caydın sözünden?

Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, ya da Engin Alan... "Neden mahkemeler bu kişileri tahliye etmediler?" diye kıyamet kopuyor. Acaba niçin CHP ve MHP, Ergenekon ve Balyoz sanıklarını milletvekilliğine aday yaptı, böylece sorunu, Türkiye'nin gündemine taşıdı? Bence, öncelikli olarak onlardan hesap sormak lâzım.
3 Haziran 2011'de, Kanal Türk'te, gazeteci Adem Yavuz Arslan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında şöyle bir diyalog geçmişti:
Adem Yavuz Arslan: Burhan Kuzu diyor ki, katalog suçlarla ilgili olduğu için, sürprizler ortaya çıkabilir. Diyelim ki, yarın seçildiler ve mahkeme "Hayır... hapisten çıkamaz" dedi, ne yapacaksınız?
Kemal Kılıçdaroğlu: Evet çıkmayabilirler. Bunu daha önce de Sabih Kanadoğlu açıklamıştı. Sonuçta yargının takdirine bağlı... Cezaevinden çıkması için yargıcın kararı lâzım. Herhangi bir sorun yok.

***
Tarih ve mekân göstererek, seçim öncesi Kılıçdaroğlu'nun tutuklu milletvekilleriyle ilgili görüşünü sundum. O tarihte, "Takdir hakkı yargının" demişti. Şimdi, tutukluluğun sona ermesini, milli iradenin gereği gibi gösteriyor. Ve mücadele edeceklerini söylüyor.
Ben de sorarım kendisine: "Ne demiştin? Niçin caydın sözünden..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA