Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bodrum, İstanbul'un kopyası olmasın

Türkiye'nin gözde tatil beldelerinden Bodrum Yarımadası şu sıralarda bir hayli hareketli... Hem ilk kez 11 belde belediyesi teke ineceği için seçim heyecanı yaşanıyor hem de müthiş bir yatırım atağı var.
Yerel seçimlerle ilgili kulisleri önümüzdeki günlerde yazacağım. Yatırım konusuna gelince... Biri Yalıkavak diğeri Türkbükü'nde iki yatırımdan söz edeceğim.
Bodrum'da nereye gitseniz öncelikle Azeri İşadamı Mubariz Mansimov'un Yalıkavak Marina'sında yaptıkları konuşuluyor. 40 milyon euroya alınan marinaya 100 milyon euroyu aşkın yatırım yapılarak ortaya modern bir yat limanı çıkmış... İçinde İstanbul'dan taşınan ünlü restoranlar ve barlar var. Büyük çoğunluğunu Doğuş Grubu işletiyor. Dünyanın en zengin yatları şimdi o limana demir atıyor.
Bodrum'a yabancı turistin gelmesi açısından önemli bir yatırım. Ancak şöyle bir sitem de var: "Burası biraz Mubariz Cumhuriyeti oldu"
Yalıkavak'taki bu hareketlilik ister istemez komşu beldeleri de etkiliyor. Özellikle Türkbükü sakinleri "Acaba bizim mekânları öldürür mü?" kaygısı taşıyor. Kaygı yersiz gibi çünkü Türkbükü, Arnavutköy Balıkçısı, Biber, Sess gibi çok sayıda yeni mekânla çeşitlenmiş ve hâlâ çok gözde...
Ama en önemlisi Türkbükü'nü daha üste taşıyacak Mandarin Otel ve villaları... İş adamı Vedat Aşçı, dünyanın en zenginlerinin kalmak istediği otel ve villalar için 500 milyon euroyu aşan bir yatırım yapıyor. Şimdiden rezervasyon için sıraya girildiği söyleniyor.
Bodrum'un ekonomisi hızla gelişiyor ama Bodrumseverler de uyarıyor:
"Ne olur İstanbul'un kopyası yapmayalım..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA