Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Bir yılın özeti

SABAH'TAN MEKTUP

Çalışma arkadaşlarım hatırlatmasa, aklıma bile gelmeyecekti: Genel Yayın Yönetmenliği görevimde bu hafta birinci yılım doluyor.
Madem hatırlattılar, geleneğe uyup bu bir yılın bilançosunu çıkarmaya çalışayım:
HABERCİLİK: Haberlerin doğru, objektif, tüm unsurları tamam olmasına hep özen gösterdim. Tek sütunluk haberlere bile manşetler kadar dikkat edilmesi için çaba harcadım. Yönetimimde geçen bir yılın habercilik açısından performansını ölçerken özellikle iki kriteri göz önünde bulunduruyorum: Özel haber ve tekzip. SABAH geçen bir yılda Türk basınında en çok özel haber veren gazete oldu. Hatta başlıca rakibimize bu alanda fark attığımızı bile rahatlıkla iddia edebilirim. Tekzip konusuna gelince; SABAH son bir yıldaki haberleriyle ilgili çok az tekzip yedi ve bunların hiçbiri manşetlerle ilgili değildi.
KADRO:
Birkaç küçük rötuş hariç göreve geldiğimdeki yazı işleri kadrosunu koruyorum. Yani yola kimlerle çıktıysam, onlarla devam ediyorum. Sevindiğim, hatta övündüğüm bir nokta daha var: SABAH geçen bir yılda asla tenkisata gitmedi. Ekonomik krizin tavan yaptığı aylarda bile. Tam tersine; diğer medya grupları kadrolarını küçültürken SABAH takviye yaptı. Özellikle istihbarat, haber ajansı ve haber merkezi servislerimizi yeni arkadaşlarla güçlendirdik, Anadolu'daki bürolarımızı ve muhabirlerimizi artırdık.
TİRAJ: Türkiye'de gazetelerin toplam tirajı hemen hiç değişmiyor: Aşağı yukarı 4.5 milyon civarında. Yarış ne yazık ki bu toplamdan daha fazla pay almak üstüne kurulu. O açıdan bakınca SABAH son bir yılda başlıca rakibiyle arasındaki farkı epeyce kapattı. Önümüzdeki dönemde farkı tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyeceğiz. Ama 4.5 milyonluk toplamdaki payımızı artırmaktan çok 4.5 milyonun üstüne yeni okur kitleleri ekleyerek bunu başarmaya çalışacağız.
İLKELER VE ETİK: Geçen bir yılda hem tek ilkemiz, hem de gücümüzün kaynağı "Sadece haber vermek" oldu. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek. Etik anlayışımızı ise 1971 tarihli Münih Bildirgesi (Gazetecilerin hakları ve görevlerine ilişkin Avrupa sözleşmesi) ile 1993 tarihli Avrupa Konseyi kararı (Gazetecilik etiğine ilişkin karar) temelinde oluşturduk.
Özetle, ben geçen bir yılın bilançosundan memnunum. Her gün aldığım yüzlerce e-mail, okurlarımızın da memnun olduklarını gösteriyor. Sağ olsunlar. İkinci yılımın sonunda daha yukarlardaki SABAH'ı anlatmak umuduyla...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA