Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

TRT çıldırmış!..

EFENDİM TRT çıldırmış.. Bu benim değil, Radikal'in lafı.. "Uluç'un sorusu TRT'yi çıldırttı" diye başlık atmışlar, pazar günkü haberlerine..
Başbakana bir soru sordum. Yanıt sormadıklarımdan, TRT'den gelmiş. Radikal de onu haber yapmış.
Ben başbakana bir soru sordum..
"Siz ve eşinizi ekranda gördüm. Coşmuş alkışlıyordunuz. Cumhuriyet tarihinin en önemli spor olaylarından birinin, 80 ülkeye canlı yayınlanan o muhteşem açılışını TRT halktan kaçırdı. O saatlerde TRT1 ve TRTHD, Fenerbahçelilerin, hatta kart sahibi, yani parasını peşin ödemiş Fenerlilerin bile gitme zahmetine katlanmadığı, hiç bir özelliği kalmamış bir formalite futbol maçını naklen veriyordu. 600 milyon dolara mal olan Kış Oyunları'nın açılışı ise, pek çok kişinin izleme şansının dahi olmadığı yan kanallardaydı. Ben TRTTürk'te bulabildim ancak. Halkın vergileriyle, yani benim verdiğim para ile yayın yapan TRT, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve Spor Bakanı'nın konuşma yaptıkları, bu harika gösterilere sahne olan Açılış'ı niçin TRT1 ve TRTHD'den yayınlamaz?. Bu esas kanallar, nasıl bir süprüntü futbol maçına tahsis edilir. Sorumlulardan hesap soracak mısınız" dedim..
TRT muhatabım değildi. Çünkü verecekleri yanıtı biliyordum. Pekin Oyunları'nı rezil ettikleri için, genel müdürlerinden ödül alanlar ne diyebilirlerdi ki?.
Ama Radikal'e göre çıldırmış, kendilerine sorulmayan soruya yanıt vermeye kalkışmışlar..
O zaman, şimdi onlara soruyorum..
Hadi cevap versinler..
1- Ülke ve sporcu katılımı açısından Dünya Rekoru olan Erzurum Oyunları'nın açılışını niçin TRT1 ve TRTHD'den yayınlamadınız?. Fener elenmiş, Gençler turu atlamışken formalite gereği yedeklerle oynanan maçı bu "Esas" kanallardan yayınlayıp, Erzurum Açılışını kenara atma sebebiniz neydi?.
2- Açılış törenlerini hangi kanallarda dolana dolana yayınladınız?.
3- Açılış yayınladığınız kanalda reytinginiz neydi?.
4- Esas kanalda yayınladığınız Fener- Gençler maçının reytingi neydi?.
5- Bugüne dek yaptığınız yayınların Türk halkına maliyeti nedir?. Reytingi nedir?.
Boş lafı bırakın. "TRT 170 kişi ile Erzurum'da" demek ne anlama geliyor..
Ben söyleyeyim. Harika bir kış tatili yapıyorlar. Pekin tatili gibi.. Aksini kanıtlamanız, sorularıma yanıt vermenizle mümkün olabilir ancak..
Cevap vermeye cesaretiniz var mı?.
Varsa demagojiyi bırakın. Sorduklarıma yanıt verin.
"Hıncal Uluç 5 soru sordu, işte cevapları" diye..
Hadi verin, göreyim sizi..
Verin, ben bu köşeyi size ayıracağım..
Hadi.. Hadi.. Çıldırmayın sakın. Ama korkmayın da. Cevap verin sadece.. Ve sadece sorduklarıma.. Lafı uzatmadan, dolaştırmadan. Benim sorularım kadar kısa, benim sorularım kadar net..
Hadi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA