Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

21 Aralık, Kıyamet değil, güzel günlerin başlangıcı!..

Yaklaşık 10 yıldan beri Mayalar ve onların ünlü Uzun Takvimleri'ni araştırmaya başlayan ağabeyim Öcal Uluç, "21 Aralık'ta kıyamet kopacak" iddiaları sadece ülkemizi değil, dünyayı sararken, sorularımızı yanıtladı. Dün "Mayalara iftira ediyorlar. 21 Aralık'ta kıyamet falan yok" demişti. Bugün, Maya Uzun Takvimi'ne göre, 21 Aralık 2012'nin, iddiaların tam tersine "Güzel günlerin başlangıcı" olacağını anlatıyor.
Soru: Yani, Maya Takvimi'nde 21 Aralık sadece "gelip geçecek olan bir gün" müdür?..
Cevap: Hayır, işte orada duralım. Mayalar, bu 5126 yıllık dönemlerin sonunda ve yenisinin başlangıcında "Bir gün"e değil, o günden öncesinde ve sonrasında çok yıllara yayılan ve Dünya yüzündeki kötülükleri ortadan kaldıracak değişimlerin başlayıp bittiği "Bir süreç"e inanırlar. Bu konudaki araştırmacıların ve yorumcuların bir çoğuna göre, Mayalar, Güneş'ten gelen büyük enerjiyle, Dünya'dan boşalan büyük enerjinin sebep olduğu, Mu Kıtasının, Atlantis'in batması, Nuh Tufanı, buzul çağları, Dünya'nın ekseninin değişmesi, büyük su baskınları, depremler, tsunamiler gibi büyük doğal değişikliklerin "kötülükleri götürerek, yeni bir iyilikler çağını başlatacağına" inanmaktadır. Maya Uzun Takvimi'nin dönemeçlerinde, bu doğal olayların olduğuna ve olacağına inanan Mayalar, 5'inci sürecin de insanlar, hayvanlar, bitkiler için "yeniden ve güzelliklerle, iyiliklerle dolu olarak geleceğine" inanmaktadırlar.
Yani, iki şeye dikkat.. Birincisi ortada her şeyin olup biteceği bir gün değil, o günün önce ve sonrasına yayılan uzun bir süreç var. İkincisi, korkmamıza gerek yok; zira ortada bir kıyamet yok, aksine Mayalara göre "Güzel bir gelecek" var. Ancak, bu temizleniş süreci, bundan önceki devrelerde olduğu gibi sıkıntılarla geçecek.
Bilmem ki, son yıllarda ve belki de El Nino ile başlayan ve son olarak New York'u bile perişan eden kasırgalar dönemi, büyük tsunamilere yol açan depremler, seller, değişen hava koşulları, dahası ve belki de "sera gazı felaketi ile beslenen" değişim, daha bir süre devam edecek ve sonra "akıllar başa geldiğinde" Dünya için güzel günler mi, başlayacaktır?
Mayalar inanıyor, ya bizler?..
Soru: Mayalar kimlerdir?..
Cevap: Mayalar, Milattan 3 bin yıl önce Orta Amerika'da görülen, Milat'tan sonra asırlarca çok uygar ve güçlü kent devletler kuran, sanatta, kültürde, matematikte, astronomi ve astrolojide, zamanda, takvimde çok öne çıkan bir halktır. Son Maya kent devleti Meksika tarafından 1901'de yıkılmıştır ve bugün çeşitli Orta Amerika devletlerinde 6 milyona yakın Maya kökenli insan yaşamaktadır.
Soru: Nereden geldiler, kökenleri?..
Cevap: Mayalar, uygarlık olarak önceki Olmekler ve sonraki Toltekler arasında var olmuş bir halktır. Olmeklerin ve hatta Mayaların köklerini Milattan 10 - 12 bin yıl öncesine dayandıranlar var. Onlara göre Mayalar, battığı yolunda efsaneler olan Büyük Okyanus'taki Mu medeniyetinin, bu büyük felaketten kaçarak kurtulan insanlarıdır.
Mayalar için dahası da var. Asya'dan geldiklerine ve Orta Asya'da yaşayan "Ön Türkler dahil", bazı kavimlerin çocukları olduklarına dair açıklamalar da bulunuyor. Maya ve Orta Asya Güneş Kültü benzerlikleri, Asya Şamanizmi'nden izler, kilim dokumaları ve bu arada "dillerinde", Türkçe kelimelerle aynı kökten gelmiş çok sayıda kelime olması da, bu yöndeki görüşlerin önemli destekçileridir.

Yarın: Atatürk ve Mayalar!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA