Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teknoloji dağıttığı aileyi toplayacak!..

Mehmet Emeç "Bu roller coaster, 3 saniyede 110 kilometre hıza ulaşacak. Sadece düşüş değil, ilk defa füze gibi yükselişlere de sahip bir hız treni.. Dünyada benzeri yok" dedi..
Bu hızlı düşüş ve yükselişlerde yer çekimi ivmesi 5.2 misli artıyor. Bu ne demek oluyor?. Uzaya fırlatılan roketteki astronotun hissettiği 9, anlayın!..
Şimdi aniden hızlanan, düşen, fırlayan bu hızlı trende baba ve beş yaşındaki oğlu yan yana bağlılar..
Çocuk çığlık çığlığa.. "Ama bu dünyada benzeri olmayan hızlı tren babaya da çığlık attıracak ve bir büyük tabu yıkılmış olacak" diyor Mehmet Emeç..
İşte kilit cümle bu.. Şifre bu..
Babalar ve çocuklar arasında bir duvar var.. Türk yaşam tarzı örüyor bu duvarı..
Hızla gelişen ve evlerde herkesi ayrı odalara yollayan teknoloji de, Çin Seddi'ne döndürüyor..
Oysa burada çocuk, babasının kendisinden farklı olmadığı, ayni heyecan, coşku ve korkular içinde yaşadığını, ayni şeyi sevdiklerini, ayni şeyden ürktüklerini görecek..
Yani duvar yıkılacak.
"Amerikan yaşam tarzı" deriz.. Biraz da imrenerek bakarız. Orda bu duvar yoktur. Bir eldiven ve tenis topudur, sihiri yaratan.. Çocuk daha koşmaya başlayınca, ilk hediyesi o beyzbol eldiveni olur, atılan topu kolay tutmaya yarayan.. Çocuk sabırsızlıkla babasının "Hadi top oynayalım" demesini bekler.. O topu oynamak için ne takımlara, ne tesislere ihtiyaç vardır.. Bir bahçe, park kenarı, kaldırım, bir baba, bir oğul yeter.. Karşılıklı geçerler ve topu birbirlerine fırlatmaya başlarlar..
Duvar kalır mı, o zaman. Baba ve çocuk "Biz" olurlar.. Arkadaş olurlar..
İşte, babayı beş yaşındaki çocuğunun yanında çığlık atmaya zorlayan hızlı trenin yaptığı da, çok başka yoldan bu "Büyü" olacak..
Peki nerde olacak bu müthiş hızlı tren?.
Vialand'de..
Vialand ne?.
Türkiye'nin ilk eğlence parkı..
Yıllardır Disneyland'i getirmeye çalışırız, başaramadık. Fettah Tamince, Antalya'da müthiş bir eğlence parkına girişti. Mahkemeye takıldı..
Vialand ise, Eyüp'le Gazi Osmanpaşa arasında, bataklık olduğu için gece kondu yapılamayan arazide 2011 eylülünde temel attı. Sağlam temel atan kazıkların üzerinde yükseldi. 23 Nisan 2013'te de açılacak.
Via Grup ve Gürsoy Grup Ortaklığı, arazinin sahibi Büyük Şehir Belediyesi ile anlaşarak bu yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırıma girmiş.
Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, "En ünlüsü Disneyland olmak üzere dünya üzerinde çeşitli tematik eğlence parkları var. Onlarla anlaşabilir ve onların markasına, üstelik bizim paramızla değer ekleyebilirdik. Kolay olurdu, ama onların olurdu. Biz zorunu seçtik. Kendi markamızı yaratmak için kolları sıvadık" dedi..
Ondan sonra..
Ondan sonra olanları dinlememiz, koca şantiyeye bakan terastan seyretmemiz ve videolardan izlememiz bir öğleden sonramızı aldı.
Keyifle, neşeyle, gururla yaşanmış bir gün geçirdik.
Yani, size anlatacağım daha çok şey var.. Ankara dönüşü, haftaya uzun uzun yazacağım..
Bu ülkede yapılan harika işleri de uzun uzun yazmalıyız..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA