Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

'Aslansın, orada turlar gelirsin!.'

Valla aslında ben de Galatasaray'ın bu Schalke'yi orda eleyip geleceğine inanıyorum ama, dünkü Sabah'ın birinci sayfasındaki bu "Aslansın, orada turlar gelirsin" manşeti, manşet değil..
İngiltere' nin ucuz satılan bulvar gazeteleri dahi böyle başlıklar atmazlar..
Bizim medyamızda bir hamaset yarışı var.. Bu başlıklar ordan çıkıyor.. Bir de aşağılık kompleksi.. Yarın Galatasaray elensin gelsin "Teşekkürler Galatasaray" deriz. Şampiyonlar Ligi'nde 16'ya kaldık ya, yeter bize.. Biz neyiz ki?.
Çağdaş gazetecilikte, ciddi, ağırbaşlı gazetecilikte böyle şeyler yok dünyada.. Bizde de olmamalı..
Ne olmalıydı başlık, mesela?.
"Galatasaray'ın turunu, iğrenç saha geciktirdi.."
Burada, Galatasaray'ın turu orda geçeceği anlamı var.. Burada niçin geçemediğinin gerçek sebebi de var. Bu başlık, bir vatan, millet Sakarya hamaseti, inandırıcı olmayan bir palavra değil, eleştirel bir gerçek olurdu o zaman. Gazetecilik olurdu.
Sen, dünyanın en büyük yıldızlarını "Çilek" diye aldınsa çilek tarlasında oynatmak zorunda mısın?.
Ünal Aysal ve arkadaşları, hem de eski sahanın hali yüzünden Adnan Polat yönetimini, en başta da inşaatın başında amele başı gibi 24 saat duran ve Arena'yı Galatasaray'a adeta armağan eden Işın Çelebi'yi yerin dibine sokmuşlardı. Teşekkür bile etmeden..
Neler söylemişlerdi.. Drenaj yanlıştı. 120 santim olması gerekirken, 60 santim yapılmıştı. Sahanın eğimi yanlıştı. Çimler kötüydü. Bir de o sahaya konser için bilmem kaç tonluk vinçler alınmış, 60 santimlik drenaj bile ezilmişti.
Peki bu ne?.
Sizin yaptığınız, yepyeni, çağdaş, en ileri teknikte sahanın üzerinde topu topu üç maç oynanmışken, bu yağmurda hali ne?.
Galatasaray rakiple değil, o çilek tarlasıyla boğuştu. O rakibe değil, sahadaki çamur tepelerine takılan Galatasaraylı futbolcuların yüzlerini gördünüz mü, bizim gibi yakın çekimde.. Sahaya nasıl lanet ettiklerini gördünüz mü?.
Kötü saha, oynayan takımı engeller, hedefi oynatmamak olan takımın ekmeğine yağ sürer.. Çarşamba gecesi oynamak isteyen takım Galatasaray adlı yıldızlar topluluğuydu. Oynatmamak isteyen de, beraberliğe üç takla atacak Schalke..
O zaman o saha kime hizmet etti?.
Yani "Saha avantajı" çarşamba gecesi kimdeydi, Bay Ünal Aysal?. Çilek uzmanı büyük başkan, saha avantajı kimdeydi?.
Önce Adnan Polat ve de Işın Çelebi'den özür dileyin.. Sonra bu utanç tarlasının sorumlusunu açıklayın.. Onu teşhir edin, görelim başkanlığınızı.. Işın Çelebi'yi teşhir ettiğiniz gibi..
Susacaksınız. Adım gibi biliyorum.. Gene susacaksınız!. Susmak en iyi bildiğiniz şey çünkü.. Ama ben susmam Bay Aysal!..
Ben susmam ve siz sustunuz diye de unutmam!.
Galatasaray finale kadar gidebileceği Şampiyonlar Ligi'nin bu turunda kazaya uğrarsa, bunun baş sorumlusu teknik ekip ve futbolcular değil, onlara minnacık bir yağmurda, bataklığa dönen bu sahayı layık gören sizlerdedir..
Hem de kötü sahayı bilerek, yaşayarak, iyisini yaptığını ilan eden sizlerde..
Galatasaray'ın parasını kime kaptırdınız Bay Aysal?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA