Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türkiye nereye gidiyor?.

Gittiğim her yerde en çok duyduğum soru bu.. İki dost bir araya gelmeyelim.. "Yahu Hıncal, Türkiye nereye gidiyor?.."
Dün baktım, Genel Yayın Müdürümüz, adı bu olan Fransızca bir kitaptan söz etmiş..
Yani sadece biz değil, eloğlunun sorusu da bu.. Gün geçmiyor ki, bir yabancı gazete ve dergide bu manada bir yorum yayınlanmasın..
Valla Türkiye'nin bir yere gittiği yok..
Ben savaş sonrası yıllarında dünyaya geldim. Ekonomik açıdan en kıtlık, en zor günlerdi.. Sonra rahatladık. Sonra gene sıkıntı, gene rahatlama.. Karneyle ekmek alınan devirler, yokluklardan, ne istersen, nerde istersene, hemen her türlü ekonomik koşulu geçirdim.
Siyasal alanda daha da genişti yelpaze.. Dünyada kaç çeşit yönetim varsa, hemen hepsini yaşadım.. Tek parti, çok parti, cunta, dikta, aklınıza ne gelirse.. En baskı devirleri de vardı, en rahat, en demokrat dönemler de..
Sosyal alanda da yaşamadığım kalmadı.. En özgür anayasalarla, en geniş haklara sahip olarak.. Her hakkımızı kaybettiğimiz karanlık günlere düşerek..
1957 gazeteciliğe başladığım yıl.. Bugün 2013!..
Nereye gitti Türkiye?.
Hiçbir yere.. Yerinde duruyor.. Bir yerlere gider gibi olduk, sonra geri döndük.. Kapanır gibi olduk, açıldık. Açılır gibi olduk, kapandık.. Bulunduğumuz yerden fazla ayrılmadık sonunda.. Özünde..
Neden?.
Nedeni açık.. Çünkü Cumhuriyetin temelleri çok sağlam atılmıştı. Birinci, geçiniz hatta İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan devletler darmadağın olurken, Türkiye'nin içerde, dışarda yaşadığı onca krize rağmen dimdik ayakta kalması, bugün dünyanın en güçlü ülkeleri arasında adının anılmasının sebebi bu..
Temeller sağlam olursa, en yüksek binalar, en sert depremlere dayanırlar.. Sallanır ama yıkılmazlar..
Endişelere kapılmanın, yarınlar için umutsuzluğa düşmenin anlamı yok..
Hiç merak etmeyin..
Türkiye hiçbir yere gitmiyor.. Gitmez!..
İçerde barışı sağlarız. Terör biter.. Bitecek.. Başka yolu yok.. Ya biter, ya biter durumu..
Bittiği zaman, ekonomik gelişme çok daha hızlanacak. Türkiye'nin en doğu noktasına kadar refah devleti haline gelmesi, pek çok sorunun kendiliğinden ortadan kalkmasına sebep olacak.. Fanatikler, avlanacak bulanık su bulamayacakları için yok olacaklar, kendiliklerinden..
Haa..
İktidarın kendi felsefesi içinde bir takım eylem söylemlerine de kafanızı takmayın..
Dedim ya ne iktidarlar gördük.. Her iktidarın kendi düşünce yapısına göre aldığı kararlar, yaptığı uygulamalar oldu.. Halkın benimsedikleri kaldı, ötekiler, kendilerini getiren iktidarlarla birlikte gittiler..
Biz, bu ülkenin halkı, bir yere gitmedik.. Gitmeyiz, merak etmeyin!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA