Nilay Arslan
Nilay Arslan
Doğal taşların kullanım alanları
16.03.2022 | Çarşamba

Şifalı taşlar, tüm kadim uygarlıklarda sadece görsel güzellikleri için değil, aynı zamanda beden ve ruh arasındaki frekansı dengelemek için de kullanılmıştır.Bu taşlar minerallerden ve elementlerden oluşur, kozmik enerji yayarlar. Hem gökyüzünün hem de yeryüzünün güçlerini, enerjilerini çekerek dünyaya yansıtırlar.

İçinizdeki tıkanmış ya da bozulmuş durumda bulunan enerji merkezleri, değerli taşların yaymış olduğu titreşimlerle güçlenir, tıkanıklıklar açılır.
Ancak şunu da belirtmeliyim; taşlar yanlış kullanıldığında fiziksel ve ruhsal hastalıklara sebep olabilir.

Örneğin ametist taşı kullanımı çok yaygındır. Fakat tiroit hastalığı olan kişilerin bu taşı bilinçsizce kullanmaları halinde olumsuz sonuçlarla karşılaşmaları kaçınılmazdır.

HASTALIK İÇİN KULLANILAN TAŞLAR DÜZENLİ OLARAK DEĞİŞTİRİLMELİ

Halk arasında "doğal taşlar" olarak nitelendirilen taşların her biri aslında mineraldir. Beş duyu organımızdan birisi olan derimiz aracılığıyla bu mineralleri tüketiriz. Bu çok önemlidir, çünkü vücudumuz mineral üretmeye programlı değildir.Mineraller belli bir kimyasal bileşime sahiptir, her mineral kimyasal formülle ifade edilmektedir. (Bakır, altın, gümüş...)

Mineraller vücudumuzda kemiklerin güçlenmesinden sinirlerin sinyal göndermesine kadar birçok farklı işlevi gerçekleştirmek için kullanılır.
Mineral olarak kullanılan taşlar 3 ila 6 ay arasında değiştirilmelidir, çünkü hastalık için kullanılan taşların mineral değeri bozulur. Zaten taşın görünümünde de bozulma meydana gelir. Bu nedenle taşlar hastalık süresince düzenli olarak değiştirilerek kullanılmalıdır.

TAŞLARIN BİR DİĞER ÖZELLİĞİ...

Astrolojide her kişinin haritasında onu zorlayan, beslenmediği açılar bulunmaktadır. Bu açılar yaşama olumsuz yansımalar getirir. Kişiye uygun taş belirlendiğinde ve doğru şekilde kullanıldığında, bu olumsuz enerjiler dengelenir. Bazı burçlar güneşten hiçbir açı elde edemeyip beslenemez. Ve maalesef bu da kişinin değersizlik, mutsuzluk, kurban rolü, düşük enerji frekansında kalmasına sebep olur.

Bu kişiler üzerlerinde, ceplerinde, çantalarında ya da uyurken yastık altlarında şifalı taşlar bulundurduğunda, içlerinde bir titreşim doğar. Neticede beden ve ruh arasındaki frekans dengelenir, olumsuz enerjiler kaybolur.

SON DAKİKA SON DAKİKA