Favoriniz olacak! Kruvasan poğaça tarifi

Kruvasan, Fransa'nın en sevilen lezzetlerinden biri. Özellikle günün ilk saatlerinde yanında bir kahveyle tüketilen bu besin, tüm dünyada da giderek yaygınlaşıyor. Kruvasanın kat kat kendine özgü hamurunun yanı sıra şekli de oldukça dikkat çekiyor. Fakat poğaça formunun da bir o kadar güzel ve lezzetli olduğunu biliyor muydunuz? İşte sofralarınızda bir kere yaptıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz o tarif...

Giriş Tarihi: 26.06.2022 09:29 Güncelleme Tarihi: 26.06.2022 09:29
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Kahvaltı Çocuk Partisi Ev Partisi Piknik Kutlama
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 15 dakika
  • Porsiyon : 235 kcal

MALZEMELER

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 100 gr tereyağı

İç harcı için;

  • 150 gr beyaz peynir
  • Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam veya çörekotu

AŞÇININ NOTU

Peynirlinin yanı sıra patatesli, kıymalı gibi farklı iç malzemeleri de deneyebilirsiniz.

YAPILIŞI

  1. Bir kaba ılık suyu aldıktan sonra ılık süt, sıvı yağ, toz şeker, tuz, yumurta akını ekleyin ve karıştırmaya başlayın.
  2. Karışıma yavaş yavaş un ekleyeren yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar devam edin.
  3. Toparlanan hamuru üzerine bir örtü kapatarak 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Yeterince bekledikten sonra mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahta yoğurarak tekrar toparlayın ve 9 eşit bezeye bölün.
  5. Tezgahı tekrar unladıktan sonra bir merdane ile ilk bezeye tabak büyüklüğünde açın ve tabağa alın.
  6. Üzerine oda sıcaklığında beklemiş tereyağı sürün. Kalan bezeleri de aynı şekilde tabak büyüklüğünde açarak aralarına tereyağı sürerek işlemi bitirin.
  7. Son bezenin üzerine tereyağı sürmeyin.
  8. Üst üste dizilen bezeleri üstüne bastırarak genişletin. Üzerine biraz un serpikten sonra açabildiğiniz açın.
  9. Açılan hamuru 12 eşit parçaya dilimleyin.
  10. Hamurların üçgen şeklinde olmasına dikkat edin. Her bir parçasına hazırlanan iç harçtan yerleştirin.
  11. Hamurları geniş taraftan ince tarafa doğru sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  12. Poğaçaları yaklaşık 15 dakika boyunca tepsi mayası için bekletin.
  13. Üzerine yumurta sarısı sürdükten isteğe göre çörekotu ve susam dökün.
  14. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
  15. Üstü kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.
SON DAKİKA SON DAKİKA