Sünger gibi yumuşacık bir tarif: Puf poğaça tarifi

Bu poğaçayı yemelere doyamayacaksınız! İçinde erimiş enfes kaşarıyla, yedikçe bir daha yiyeceksiniz... Tam ölçülü olan bu poğaçanın yapımı hem kolay hem de çok lezzetli. Ayrıca pastane poğaçalarını aratmayacak... Yanında bir de çay ve sevdikleriniz eşlik ederse tadından yenmez... Hadi öyleyse herkes mutfağa!

Giriş Tarihi: 09.06.2022 09:13 Güncelleme Tarihi: 09.06.2022 09:14
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Ev Partisi Yemek Daveti Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 20 dakika
  • Porsiyon : 360 kcal

MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 5,5 su bardağı un
  • Kaşar rendesi
  • Susam

YAPILIŞI

  1. İlk olarak süt, yağ ve suyu bir kaba alın. Sonra mayayı ekleyin ve karıştırın.
  2. Ardından yumurta, tuz ve şekeri ilave edin.
  3. Hamuru mayalanmaya bırakalım. Bunun için yarım saat yeterlidir.
  4. Mayalanan hamurun havasını alın, tezgaha yuvarlayarak koyun.
  5. Tekrar 15 dk tepsi mayası için bekletelim.
  6. Sonra içine rendelediğiniz kaşarları koyun.
  7. Son olarak yumurta sarısı sürüp, susamları serpin.
  8. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  9. Poğaçalarımız hazır. Herkese afiyet olsun!
SON DAKİKA SON DAKİKA