Karnıyarık tarifi: Tam kıvamında ve lezzetli

Karnıyarık, misafir menülerinin vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Tam kıvamında yapmanızı sağlayacak bu tarif adeta damak çatlatacak. İşte lezzetli karnıyarık tarifinin detayları…

Giriş Tarihi: 18.09.2023 09:11 Güncelleme Tarihi: 18.09.2023 09:12
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 30 dakika Hazırlama 25 dakika
  • Porsiyon : 191 kcal

MALZEMELER

200 gram kıyma

6 adet patlıcan

1 adet domates

1 adet soğan

1 adet sivri biber

Karabiber

Tuz

Sosu için;

1 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı salça

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz üzerini domates ve sivri biber ile süsleyebilirsiniz.

YAPILIŞI

İlk olarak patlıcanları soyun ve bir kabın içerisinde yarım saat tuzlu suda bekletin.

Yarım saatin sonunda patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın ve rengi değişene kadar kızartın.

Harcı için soğanı doğrayın ve kıymayla birlikte kavurun.

Sivri biberi halka şeklinde doğrayın ve kıymanın içerisine ilave edin.

Domatesleri de küçük küçük doğrayıp kıymanın içine ekleyin.

Harcın içerisine tuz ve karabiber ilave edin.

Pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

Patlıcanları fırın tepsisine dizin ve ortalarına kesik açın.

Açtığınız kesiklerin içerisine harcı doldurun.

Sosu için salçanın üzerine sıcak su ekleyin ve patlıcanların üzerine dökün.

Fırında 200 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

SON DAKİKA SON DAKİKA