Malzemeler;
500 gram yoğurt
1 su bardağı su
1 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı dereotu
1 çay kaşığı tuz
İlk olarak 1 su bardağı nohutu bir tencerenin içerisinde haşlayın.
1 su bardağı buğdayı da başka bir tencerede haşlayın. Buğdayların haşlanmasına yakın içerisine nohutları ekleyerek haşlama işlemine devam edin.
Buğdaylar pişince ocağın altını kapatın ve buğdayları süzün.
Büyük bir kabın içerisine 500 gram yoğurt, 1 bardak soğuk su ve tuz ekleyip karıştırarak ayran haline getirin.
İçerisine buğday ve nohutları ekleyip karıştırın.
Dereotunu küçük parçalara bölerek içerisine ilave edin.
Çorbanın soğumasını için 1 saat boyunca buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun!