Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Onur mücadelesi verdiler

Maçın başında tüm Beşiktaşlılar hem mutlu, hem umutluydular. 1-1'lik skor, kalite olarak kendilerinden nispeten düşük bir takım ve coşkulu bir taraftar... İşte maç bu duygularla başladı. Maç bir başladı, ne gördük dersiniz? Harika bir Beşiktaş... Top sürekli kontrolünde, rakip kafayı kaldıramıyor, sağdan geliyorlar, soldan geliyorlar. Coşku dakikalar geçtikçe artıyordu ki Aboubakar'ın golü geldi. Sağdan Talisca getirdi ve Aboubakar'ın kafasına al da at denecek harika bir orta yaptı ve Beşiktaş maçın hemen başında öne geçti. Bu gol coşkuyu artırdığı gibi Beşiktaş'ın oyun kalitesini de artırdı.
Az sonra ikinci gol geldi. Bu kez sağdan Quaresma girdi, ortaya çıkarttı ve dün gecenin yıldızı Babel, düzeltti vurdu ve Beşiktaş için artık her şey mükemmeldi.
Tur gelmiş gibi görünüyordu ki o kabus dolu ilk yarının son 15 dakikası geldi. Olympiakos ender ataklarından birinde soldan indi, orta geldi ve Elyounoussi uçan voleyle jeneriklik bir gol attı. Hadi dedik, futbolda böyle şeyler olur! Beşiktaş'ta biraz tedirginlik başladı ama yine de birçok şey kontrol altındaydı ama bir kişi hariç: O da Aboubakar. Son derece sorumsuz, takımına ihanet edercesine devrenin bitimine dakikalar kala gitti rakibe kafa attı ve kendini oyundan attırdı. Düşünebiliyor musunuz?
İkinci yarı Beşiktaş bir kişi eksik oynayacak ve üstelik rakibin yakalayacağı beraberlik turu Olympiakos'a getirecekti. Stada kasvet çöktü. Kolay değil... Rakip senden daha az kalitede de olsa bir kişi eksik oynamak bu seviyedeki maçlarda hiç kolay değil. İkinci yarı Beşiktaşlı oyuncular, onur mücadelesi yaptı. Asla morallerini bozmadılar. Panik yapmadılar ve bence turun geldiği an Babel'in attığı üçüncü goldü. Ardından da sonradan oyuna giren Cenk'in golüyle tur hak eden Beşiktaş'ın oldu ama Aboubakar'ın ihaneti affedilemez... Aynısını Kiev'de yaptı. Kabul edilemez, dün geceki bu kırmızı kartın bedeli Beşiktaş için çok ağır olabilirdi.
Sonuçta Beşiktaş'ı kutluyor ama dün geceden de bazı oyuncuların ciddi dersler almaları gerektiğini düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA