Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Faşist kafalı her şeyin içine ediyor!

“Dışişleri Bakanımızı Hollanda’ya sokmayacak, girmiş olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Hanım’ı sınır dışı edecek kadar ahlaksız bir zihniyetin Hollanda’yı yönetmesi beni üzdü.”

Bu ülkenin yıldızlarını biz el üstünde tutup, pamuklara sararken Hollanda'nın bu ahlaksızlığını bir spor adamı ve bir vatandaş olarak nasıl yorumluyorsunuz?
Hollanda halkı ile Türk halkı arasında hiçbir problem yok. Her yaz onbinlerce Hollandalı sahillerimizde tatildedir.
El üstünde tutulurlar. Üstelik yüzlerce Hollandalı mülk almış yine güney illerimizde ikamet etmekte. Buna karşılık bizim de yüzbinlerce insanımız Hollanda'da yaşıyor ve ekmek yiyorlar. Futbol takımlarımızın büyük yıldızları Hollandalı, Hollanda takımlarında özellikle alt liglerde oynayan yine düzinelerce Türk var. Durum böyleyken, faşist kafalı, şerefsizin biri kalkıp, bütün bu ilişkileri sıfırlamak pahasına, insan hakları ve demokrasi kurallarını çiğneyerek, orta çağda bile rastlanmayacak bir uygulamayla her şeyin içine ediyor. Hollanda, sözüm ona demokrasi ve insan haklarının en ileri olduğu ülkeymiş… Erkek erkeğe evliliğe izin verecek kadar sözüm ona demokrasiyi savunuyorlar.
Amsterdam sokaklarında uyuşturucu sattıracak ve kullanılmasına izin verecek kadar sözüm ona insan haklarına saygılılar. Ama Dışişleri Bakanımızı Hollanda'ya sokmayacak, girmiş olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Hanım'ı köpeklerle engelleyecek, daha sonra da polis eşliğinde sınır dışı edecek kadar ahlaksız bir zihniyetin Hollanda'yı yönetmesi beni çok üzdü. Lafı fazla uzatmayayım, Hollanda'yı bugüne kadar laleler ülkesi bilirdik ama bundan sonra benim için Hollanda g.. lalesidir…

Beşiktaş'ın panik yapmasına gerek yok

Beşiktaş 2 puan kaybetti, Başakşehir takibe "Devam" dedi. Acaba Beşiktaş için erken mi "Şampi.." ifadelerini kullandık. Bu yarış bundan sonra nasıl gider?
Beşiktaş, bir yerde zaten puan kaybedecekti.
Başakşehir de kaybedecek, diğerleri de… Ben Pazar geceki Kayserispor beraberliğini çok büyük kayıp olarak görmüyorum.
Kayseri ligimizin en formda iki-üç takımından birisi. Dolayısıyla Beşiktaş için fazla panik yapmaya gerek yok.

Şenol Güneş, maç sonu "Puan kayıpları hep Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçlara denk geliyor" dedi. Siz yazınızda Çakır'ı övmüştünüz. Güneş'in bu çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Güneş'in bazen ne demek istediğini anlayamıyorum… Tıpkı Kayserispor maçı sonrası Cüneyt Çakır'la ilgili dedikleri gibi. Son iki yılda Cüneyt Çakır'ı hiç bu kadar başarılı, hiç bu kadar formda görmemiştim. Yurt dışında mükemmel.
Ama yurt içinde sorunlar yaşıyordu ki Pazar günü Vodafone Arena'da harikaydı.

Kovulan geri geliyor, gelen yine kovuluyor

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman sesleri var, Kocaman ise sessiz... Aykut Kocaman geri dönmeli mi? Yoksa Advocaat ile devam mı edilmeli?
Bu ne rezilliktir… Daha birkaç yıl önce Aziz Yıldırım'ın söylemleri, kulaklarımda;
"Ersun Yanal ve Aykut Kocaman ben olduğum sürece tekrar gelemezler" demişti. Aykut Kocaman, Fenerbahçe'den ayrıldı ya da ayrılmak zorunda bırakıldı.
Başkanla problemler yaşadı. Fenerbahçe'de her şey devridaim şeklinde oluyor. Kovuluyor ya da gönderiliyor sonra tekrar geri getiriliyor, sonra tekrar gönderiliyor maalesef ne yaptıkları belli değil.

Tudor'un gelişiyle Galatasaray'da bir değişim var mı? Sakat oyuncular çok fazlalaştı.
Ayhan Akman "Futbolcular biraz da kendilerine iyi bakmalı" yorumunu yaptı. Sezon içinde bu kadar yükleme olması doğru mu?
Sezon içinde bu kadar yükleme yapılması neticesinde bu tür sakatlıklar yaşanabilir. Fakat çok gariptir, Galatasaray iki haftadır son dakikalarda kazandı ve altı puanı cebine koydu.
Tudor için konuşulacak şey özellikle önümüzdeki yıl için olacak. Bu sene Galatasaray en kötü üçüncü olur, hatta büyük bir sürpriz yaparak ikinciliği zorlayabilirlerse Tudor'a destek önümüzdeki yıl için artar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA