X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazanın vazgeçilmezi güllaç nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ramazanın vazgeçilmezi nasıl yapılır?

  • Giriş Tarihi: 8.6.2016 11:56 Güncelleme Tarihi: 10.6.2016 11:03
Ramazanın vazgeçilmezi güllaç nasıl yapılır?
Ramazanın vazgeçilmezi güllaç nasıl yapılır?

Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından olan , sofralardaki yerini almaya başladı.

Malzemeler

10 yaprak

1,5 litre süt

2 su bardağı şeker

Çekilmiş ceviz

2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

File Fıstık

Ceviz

Nar tanesi

Hazırlanışı

Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin. Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayak şekilde olmalı sonra tatlıyı tepsiye döşüyoruz. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz. Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim. Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alalım içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Tatlıyı dolabında muhafaza edinizin. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

RAMAZAN LEZZETİ GÜLLAÇ TATLISININ SIRRI

İFTAR SOFRALARININ BAŞ TACI SÜTLÜ TATLILAR

İFTAR SOFRASININ TATLI LEZZETLERİ