Aspendos’ta festival perdesi 33. kez açılıyor! Geri sayım başladı!
Binlerce yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu, dünya opera ve bale repertuvarının seçkin eserlerine bir kez daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Verdi'nin Attila operasıyla perdelerini açacak 33. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Anna Karenina, Carmina Burana ve Kazakistan'dan Abay Adına Kazak Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosunun sahneleyeceği Spartacus ile uluslararası bir sanat buluşmasına sahne olacak.
Opera ve bale dünyasının önemli organizasyonlarından Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, bu yıl 33'üncü kez sanatseverlerle buluşacak.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce 12-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda 1 opera, 2 bale ve 1 sahne kantatı olmak üzere toplam 4 eseri 6 temsilde izleyiciyle buluşturacak. Tüm temsillerin saat 21.00'de başlayacağı programda Kazakistan'dan Abay Adına Kazak Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu sanatçıları da sahne alacak.
EN SON HABERLER
- 1 Türkiye'nin ilk yapay zeka destekli filmi "Efsaneler Takımı" vizyona girdi
- 2 35 projeye 12 milyon destek
- 3 Kendinizi yükseltin Gelenek size doğru inmez
- 4 Stanislavski ve Nemiroviç-Dançenko Bale Topluluğu Türkiye’deki ilk gösterisini AKM'de gerçekleştirdi!
- 5 Türk Telekom, Darülaceze sakinlerini kültür-sanatın kalbi AKM’de ağırladı
- 6 Bakan Ersoy duyurdu: Asırlık mabetler yeniden cemaatiyle buluşacak!
- 7 Esenler’de sezonun yeni adı: "Sezai Karakoç"
- 8 62 bin 701 eser, 5 farklı tema, tek çatı! Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi açıldı!
- 9 Zamanı aşan ezgilerimiz dijital arşivde
- 10 Müze ve ören yerlerinde çifte rekor: Bakan Ersoy 7,3 milyar liralık büyümeyi açıkladı!