74 yaşındaki usta sanatçı İbrahim Tatlıses, geçirdiği enfeksiyon nedeniyle ameliyat masasına yatmış ve sağlık süreci yakından takip edilmişti. Son olarak Tatlıses, Instagram hesabından lösemiyle mücadele eden Cansever için düzenlenen geceye ilişkin önemli bir mesaj paylaşarak dikkat çekti.
İstanbul'daki evinde aniden rahatsızlanarak apar topar hastaneye kaldırılan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, ameliyat olmuştu. Usta sanatçının operasyon geçirdiği hastaneden sağlık durumu hakkında açıklama gelmişti.
Sanatçı İbrahim Tatlıses'in tedavi süreci hakkında 11 Nisan 2026, Başhekim Dr. Engin Çakmakçı ve ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bilgi Baca ortak bir açıklama yapmıştı.
Başhekim Dr. Engin Çakmakçı, sanatçının tedavi sürecine yönelik şu bilgileri vermişti:
"7 Nisan Salı günü yüksek ateş ve tansiyon düşüklüğü nedeniyle acil servisimize başvuran hastamız İbrahim Tatlıses'in tedavisi, yoğun bakım servisimizde devam etmekteydi. Enfeksiyon kaynağı olarak safra kesesi iltihabı tanısı konulmuştu. Tedavi süreci içerisinde iyiye gidiş gözlenildi ve Profesör Doktor Bilgi Baca ve cerrahi ekibi tarafından ameliyat edilmeye karar verildi."
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bilgi Baca da, bu sabah gerçekleştirdikleri ameliyata yönelik şöyle konuşmuştu:
"SABAH 9 GİBİ AMELİYATA ALDIK"
"İbrahim Bey geldiği zaman çok şiddetli bir enfeksiyonu vardı. Bunun safra kesesi kaynaklı olduğu tanısını koyduktan sonra -tabi kullandığı birtakım kan sulandırıcı ilaçlar da olduğu için- bir süre antibiyotikle tedavi edip, bu enfeksiyonun da biraz düzelmesini bekledik. Hastamızı bu sabah 9 gibi ameliyata aldık.
"CİDDİ BİR ENFEKSİYONU VARDI"
Tabi komplike bir safra kesesiydi. Yani ciddi bir enfeksiyonu vardı. O nedenle yoğun bakım şartlarında takip ediyorduk. Ameliyatta her şey çok iyi geçti. Herhangi bir komplikasyon görmedik. Ama tabii ki bu basit bir safra kesesi ameliyatı değil. Komplike bir ameliyat olduğu için yoğun bakımda takip edilecek. Önümüzdeki hafta da her şey yolunda giderse taburcu etmeyi planlıyoruz."
CANSEVER GECESİNE GİTMİYOR!
Dün ameliyat masasına yatan ve dinlenme sürecine giren usta sanatçı İbrahim Tatlıses, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla dikkatleri üzerine çekti.
İbrahim Tatlıses, lösemiyle mücadele eden Cansever için düzenlenen özel geceye katılamayacağını açıklayarak şu ifadeleri kullandı: "Kıymetli dostlarım, sevenlerim. Bildiğiniz gibi bir süredir hastanedeyim. Dün sabah ameliyat oldum ve Allah'a şükür başarıyla geçti. Doktorlarıma ve hastane ekibine emekleri için teşekkür ederim. Bu nedenle 13 Nisan Pazartesi akşamı Günay Restoran'da düzenlenecek 'Cansever İçin Moral ve Dayanışma Gecesi'ne katılamayacağım. Cansever kardeşim, seni çok seviyorum. Allah şifanı tez versin. Moralin hep yüksek olsun. Orada olamasam da kalbim, dualarım ve sevgim sizinle. Saygı ve sevgilerimle"
DİLAN ÇITAK TATLISES HASTANEYE KOŞTU, AHMET TATLISES DIŞARDA BEKLEDİ
Öte yandan haberi alır almaz küs olduğu kızı Dilan Çıtak Tatlıses, babası İbrahim Tatlıses'in tedavi gördüğü hastaneye koşmuştu. Torunu Mert, babası Ahmet Tatlıses'in ayağındaki 'elektronik kelepçe' nedeniyle hastaneye gelemediğini söylemişti.
BABASINI CAMİ AVLUSUNDA BEKLEDİ
Ahmet Tatlıses ise, hastaneye 3 kilometre uzaklıktaki bir camide beklemişti. İbrahim Tatlıses, oğlu hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı.
BÜTÜN ÇOCUKLARIYLA TEK TEK GÖRÜŞTÜ
Cami avlusunda bekleyen Ahmet Tatlıses'i İbrahim Tatlıses hastane odasında yanına çağırmıştı. İbrahim Tatlıses, bütün çocuklarıyla da tek tek görüşmüştü.
AHMET TATLISES VE İBRAHİM TATLISES GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!
Aylar sonraki görüşmede baba-oğul gözyaşlarına hakim olamamıştı.Bu görüşme sırasında Ahmet Tatlıses fenalaşmıştı.
BAYGINLIK GEÇİREN AHMET TATLISES'E MÜDAHALE EDİLDİ
Görüşme sırasında tansiyonu 19.5'a çıkan Ahmet Tatlıses'e müdahale edildiği söylenmişti.
"BENİM İSTEĞİM DOĞRULTUSUNDA YANIMA GELDİ"
İbrahim Tatlıses'in, oğlunun 3 km sınırını aşması nedeniyle olay yerine gelen polislere "Benim isteğim doğrultusunda yanıma geldi" dediği konuşulmuştu.
HASTANE ÇIKIŞI GÖRÜNTÜLENDİLER
Dilan Çıtak ve Ahmet Tatlıses, hastane çıkışı görüntülenmiş ve burada gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.
AYLAR SONRAKİ İLK GÖRÜŞMEYİ BÖYLE ANLATMIŞTI
Ahmet Tatlıses, "Babamın durumu stabil. Yoğun bakımda. İyi olacak inşallah. Görünce tansiyonum yükseldi. Burnumdan kan geldi. Beni müşahedeye aldılar. Demek ki böyle oluyormuş. Hıçkıra hıçkıra da ağlaştık, daha fazlası da olur. Duygusal anlar. Babamız orada yatıyor sonuçta. İbrahim Bey 'gelsin muhakkak' demiş. Savcılık kağıtlarını imzaladık. Kelepçe yine ayağımızda. Bir şey de olsa, sorun da çıksa yine de gelecektim. Babamız o..." dedi.
"HEPİMİZ BİRBİRİMİZİN YANINDAYIZ"
Dilan Çıtak ise "Ben her zaman söyledim. Sağlık konusunda hepimiz birbirimizin yanındayız. Şakaya ya da kavgaya benzemez. Daha iyi olacak inşallah." diye konuştu.
İbrahim Tatlıses evlatlarıyla tek tek görüştü! Babasıyla görüşen Ahmet Tatlıses baygınlık geçirdi!
HERKES BARIŞTILAR SANMIŞTI...
Enfeksiyon nedeniyle hastanede tedavisi süren usta sanatçı İbrahim Tatlıses'in, uzun süredir küs olduğu çocukları Dilan Çıtak ve Ahmet Tatlı ile barıştığı iddiaları gündeme gelmişti. Ancak ortaya atılan son ses kayıtları, bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığı yönünde yeni tartışmaları beraberinde getirdi.
"TEDAVİYE OLUMLU YANIT ALINMAKTADIR"
Öte yandan yoğun bakımda tedavisi devam eden İbrahim Tatlıses'in doktoru son olarak sağlık durumunu ve ameliyat tarihini açıkladı.
İbrahim Tatlıses'in tedavi süreci hakkında bir açıklama yapan Başhekim Dr. Engin Çakmakçı şunları söyledi:
"7 Nisan 2026, Salı günü hastanemiz acil servisine başvuran hastamız İbrahim Tatlıses'in bilinci açık ve genel durumu iyidir. Tedavisi, tedbir amaçlı olarak yoğun bakım servisinde devam etmektedir. Safra kesesi kaynaklı bakteriyel bir enfeksiyon olan kolesistit (safra kesesi iltihabı) tanısı ile antibiyotik tedavisine başlanmış olup, tedaviye olumlu yanıt alınmaktadır.
AMELİYAT TARİHİ
Tedavi yanıtının klinik olarak aynı şekilde sürmesi durumunda önümüzdeki hafta safra kesesi ameliyatı (kolesistektomi) yapılması planlanmaktadır."
ÇOCUKLARIYLA YAŞADIĞI SORUNLARLA GÜNDEM OLMUŞTU
Öte yandan son günlerde İbrahim Tatlıses kızı Dilan Çıtak ve Ahmet Tatlıses'le yaşadığı sorunlarla magazin gündeminde yer almıştı.
Usta sanatçı katıldığı bir televizyon programında kavgalı olduğu kızı Dilan Çıtak ve oğlu Ahmet Tatlı'yla ilgili sert ifadelerde bulunmuştu.
"SANDALYE BİLE BIRAKMAYACAĞIM"
Ünlü türkücü ayrıca bir programında da iki çocuğuna miras bırakmayacağını söyledi:
"Dilan'a da, Ahmet'e de bir kuruş bırakırsam Allah beni toprak etsin. Sandalye bile bırakmayacağım. Layık değiller çünkü."
SEYAHAT DÖNÜŞÜ HAVALİMANINDA GÖRÜNTÜLENDİ
Yaşanan bu gelişmelerin ardından İdo Tatlıses, seyahat dönüşü havalimanında görüntülendi.
GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI
İdo Tatlıses, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
DİLAN ÇITAK VE AHMET TATLISES HAKKINDA SORULAR SORULDU
Gazeteciler, İbrahim Tatlıses cephesinden yapılan açıklamaları ve Dilan Çıtak ve Ahmet Tatlıses hakkında sorular sordu.