Pankreas kanseriyle mücadelesini sürdüren usta oyuncu Gül Onat, 5 Eylül'de hayatını kaybeden meslektaşı Serhat Kılıç'ın ardından veda mesajı yayımladı. Kılıç ile hiç tanışma ve çalışma fırsatı bulamadığını belirten sanatçı, yaşadığı derin üzüntüyü "Yüreğim çok acıdı" sözleriyle dile getirdi.
"Ezel", "Seksenler" ve "Kuruluş Osman" gibi yapımlardaki rolleriyle tanınan 51 yaşındaki oyuncu Serhat Kılıç, 5 Eylül tarihinde İstanbul Kağıthane'deki evinde hayatını kaybetti.
Ani vefatıyla sanat camiasını yasa boğan ünlü oyuncu, Ankara'da düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Bir süredir pankreas kanseriyle mücadele eden usta oyuncu Gül Onat, meslektaşının acı haberini almasının ardından sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşımda bulundu.
"YÜREĞİM ÇOK ACIDI"
Serhat Kılıç ile hiç aynı projede yer almadığını belirten Onat, üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi:
"Serhat Kılıcı kaybettiğimizi öğrendim. Öğrendiğimden beri de kahroldum. Ben kendisiyle hiç tanışma fırsatı bulamadım maalesef. Ne bir dizide denk düştük, ne tanıştık, ne karşılaştık. Ama kendisini o kadar seviyor, o kadar beğeniyordum ki gerçekten yüreğim çok acıdı. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın. Bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum."
''CEHENNEMİ YAŞADIM''
Zor bir tedavi süreci yaşadığını belirten Onat şu ifadeleri kullanmıştı:
''Hastalığım 2023 yılında başladı. En tehlikeli ve öldürücü pankreas kanseri. Niye ben demedim Kabullendim. Çok ağır ameliyatlar geçirdim. Cehennemi yaşadım, zehirterapi radyoterapi bir yıl rahat geçti sonra bağırsaklara nüksetti. Gene çok ağır ameliyatlar bu günlere geldim şükür.''
''Ben hiç pozitif düşünemedim bu süreçte. Kendimi şaşırtan bir olgunlukla karşıladım bu ölümcül hastalığı ama hep gırgır geçtim. Şu anda bağırsaklarım bir torbaya boşalıyor altı aydır. Çok sıkıntılı bir iş kendi bağırsağını gören ender kişilerdenim yani.''
AMELİYAT OLDU
Tedavi sürecindeki gelişmeleri sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşmayı sürdüren Gül Onat Duman, sağlık durumuna dair yeni bir açıklamada bulunmuştu.
Bir kez daha operasyon geçirdiğini duyuran usta sanatçı, sağlık mücadelesindeki son tabloyu ve moralini nasıl yüksek tuttuğunu şu sözlerle aktarmıştı:
"Epeydir sizlere kendimle ilgili bir bilgi vermedim. Dün yine böbrek yollarından bir ameliyat oldum. Çünkü böbrek yollarında tümörler büyüdüğü için doktor stent takmıştı ve nefrostomiyi yarın inşallah çıkarırız, bugünlük de tomografi çektiler, onlarla meşgulüm. Merak etmeyin, kuyruğu dik tutuyorum, tutmaya çalışıyorum en azından. Hep söylüyorum; hayat böyle bir şey, yapacak bir şey yok. Bu günleri yine keyifli şekilde geçirmeye çalışıyorum. Hepinizi çok seviyorum. Sağlıcakla kalın ve lütfen sağlığınızı ihmal etmeyin, çok dikkat edin."
"KELTOŞ BEN"
Kanser tedavisi nedeniyle dökülen saçlarını kazıtan Gül Onat, geçen günlerde de bu görüntüsünü ilk kez sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Yakın bir arkadaşıyla çekildiği fotoğrafını yayınlayan usta oyuncu, paylaşımına "Keltoş ben" notunu düşmüştü. Kısa sürede gündem olan bu karenin ardından Onat'a dostlarından ve takipçilerinden çok sayıda destek mesajı gelmişti.
SEVENLERİNDEN DUA İSTEMİŞTİ
Pankreas kanseriyle mücadele eden ünlü oyuncu, üç ameliyat geçirdiğini açıklamıştı.
"OĞLUM ÇOK ISRAR ETTİ..."
Hastaneden paylaşım yapan Gül Onat, "Canım sevenlerim, dostlarım, arkadaşlarım… Böyle hastanelerden bilgi vermek beni çok sıkıyor aslında ama oğlum çok ısrar etti, 'sevenlerine haber ver' dedi. Çocuklar ameliyatlar kraliçesi oldum. Bir haftada üç ameliyat geçirdim. Hayat böyle bir şey… Ne yapacaksınız? Tüm dostlarıma sağlık diliyorum ve dualarınızı bekliyorum." diye konuşmuştu.
Kanser mücadelesiyle gündeme gelen bir diğer ünlü isim de Ece Vahapoğlu olmuştu. Geçtiğimiz aylarda kanseri yendiğini açıklayan Vahapoğlu tüm sürecini samimiyetle anlatmıştı.
Ünlü sunucu, yazar ve yoga eğitmeni Ece Vahapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bir süredir rektum kanseri ile mücadele ettiğini açıklamıştı.
"HEP ŞÜKREDERİM"
"Bunu nasıl paylaşırım bilmiyordum ama bugün telefonum fazla çalmaya başladığı için - ne kadar hassas bir dönem olsa da - kendim yazarak açıklamayı uygun buldum.Hayatım bir süredir (iki aydır) tedaviler arasında geçiyor. Okulların açıldığı gün yaptırdığım kolonoskopide 'rektum kanseri' olduğumu öğrendim; o ilk hafta şoku soğukkanlılıkla atlattıktan sonra da kemoterapi tedavim başladı.
Çok şükür 3.kemo bu hafta tamamlandı. İyiyim. Beni bilirsiniz; hayat ne getirirse getirsin hep şükrederim; güçlü dururum. Ortaya çıkan tümöre düşman olmadım; kökten bir temizlenme olacağına inandım. Annem ve babamı üst üste kaybettim. Benim kadar sağlıklı yaşayan, dengeli beslenen, sporunu yapan, yoga ve meditasyonunu aksatmayan birinin bile başına gelebiliyor… Kontrollerinizi aksatmayın.
Belirli aralıklarla tedavimi alıyor, dinleniyor, günlük yaşantıma ve seyahatlerime gayet iyi devam ediyorum. Zaten basından ve sosyal medyadan yine güzel yoğunluklarla işimde gücümde olduğumu görüyorsunuz.
Kitabımın çıkışı da bu döneme denk geldi; öncesinde teklif aldığım ve kabul ettiğim yeni TV programına da yeni kanalımda çok yakında başlayacağım; hayatımın akışını ertelemeden yoluma tüm gücümle -umutsuz, mutsuz hisseden tüm kadınlara örnek olmak için devam edeceğim. Farkındalık adına öğrenmem gerekenleri aldım ve yoluma heyecanla devam ediyorum. Takdir edersiniz ki hassas bir süreç; buna saygı ve sevgi duyulmasını rica ederim. Birkaç aya da kısmetse her şey bitecek."
AMELİYATI ERTELENMİŞTİ!
Ece Vahapoğlu, 23 Aralık'ta gerçekleşmesi planlanan operasyonun ertelendiğini "Ben normalde cuma günü, rektum kanserindeki tümörün alınmasıyla ilgili robotik cerrahi bir operasyon geçirecektim. Ancak üşütmüşüm; boğazım enfeksiyonlu, burnum biraz tıkalı. Bugün kulak burun boğaz doktoruna ve anestezi ekibine göründüm, kan tahlili yapıldı ve maalesef boğazımdaki enfeksiyon nedeniyle antibiyotiğe başladım. Risk taşıdığı için ameliyat bir hafta ertelendi'' sözleriyle dile getirmişti:
2 çocuğuyla Bali'de kendine yeni bir yol çizen Ünal, kariyerine yoga eğitmeni olarak devam etme kararı almıştı. Düzenli spor yapması ve fit fiziğini korumasıyla tanınan Ünal, sık sık yaptığı paylaşımlarıyla da adından söz ettiriyordu.
47 yaşındaki Irmak Ünal,sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meme kanserine yakalandığını duyurmuştu.
Ünal, yaşadığı süreci yazdığı bu duygusal notla dile getirmişt:
"Sonuçların meme kanseri" kelimelerini duyduğumda, yeni yılın ilk günüydü… ne sürpriz!!! ve ben bunun beni hem tamamen yıkıp hem de yeniden inşa edeceğini bilmiyordum. Bu yolculuk hem çok gerçek, hem çok zor, hem de anlatması güç bir şekilde dönüştürücü…
Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı, ve bu süreçte şunu çok net öğrendim: erken teşhis gerçekten hayat kurtarır. Bilgi, korku değil güç demek. Ve ben, yol boyunca bana hem bilimin hem kalbin ışığıyla rehberlik eden inanılmaz bir doktor ekibiyle çevrili olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.
Tabii dürüst olayım… benim spiritüel tarafım bazen bilimle çatışıyor. 😄 Doktorlarımın daha önce hiç duymadıkları sorularla uğraşmak zorunda kaldıkları kesin 😬 ve içimdeki uzaylıyla da! 👽 Ama yine de bana sabırla, mizahla ve sonsuz bir motivasyonla yaklaştılar. Yaklaşmaya devam ediyorlar….Bu, benim için tıbbın en saf hali.
İYİLEŞMEK ARTIK BİR SANAT
Şifalanma sürecimde bildiğim her şeyi birleştiriyorum….spiritüel uygulamalar, homeopati, enerji çalışmaları ve bilimin sunduğu en iyi imkanlar… Hepsini sezgiyle, farkındalıkla harmanlıyorum. Benim için iyileşmek artık bir sanat: biraz inanç, biraz bilim, tamamen kalp işi.
ASLA YALNIZ DEĞİLDİM
Bu yoldan geçen ya da bir yakını geçen herkese……..sizi görüyorum, sizi hissediyorum. Şifa düz bir çizgi değil ama izin verdiğinde içinde mucizevi bir zarafet var aslında. Ve yaratanın ışığına şahitlik edebilirsiniz.
Ne kadar ameliyathane kapısında "vay be bir başımayım,yapayalnız gidiyorum" desem de asla yalnız değildim. Önce Allah ın varlığını hep hissettim 🙏🏻 ve yol arkadaşlarıma tüm kalbimle teşekkür etmeliyim…