kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Onların savaşı bizi sevindiriyor

Ev eşyasında yabancı markaların Türkiye'ye ilgisi piyasayı kızıştırdı Piyasayı başı boş bırakmak istemeyen yerlilerin sayısı artıyor.

Ev eşyalarını oluşturan sektörlerde son yıllarda ciddi bir rekabet yaşanıyor. Türkiye'deki potansiyeli görüp koşar adım gelen yabancıların sayısı artarken, pazarı kaptırmak niyetinde olmayan yerli yatırımcılar yeni stratejiler geliştiriyor. Tabi bu arada pazara giren yeni yerlileri de unutmamak lazım. İşte bu kıyasıya savaştan en kârlı çıkan kesim tüketiciler. Daha çok çeşit ile karşıya kalan tüketicilerin yüzü rekabetin getirdiği fiyat avantajı ile de son dönemde gülüyor. Bu arada eskiden züccaciye dükkanlarından, mahalle arasındaki tuhafiyelerden yapılan ev eşyaları alışverişleri çoktan dev mağazalara taşındı bile. Üstelik burada da ciddi bir kapışma yaşanıyor. İşte pazardaki son durum:

NAUTİLUS KAPIŞMASI: İstanbul Anadolu Yakası'nın en büyük alışveriş merkezi Tepe Nautilus için Akkök ve Fiba Grubu yarışıyor. Akkökler, Akmerkez'deki yabancı ortağı Hollandalı Corio ile güçlü bir talip olarak duruyor. Nautilus için yarışan bir başka isim de Belçikalı bir şirket.

ÖZYEĞİN M1 TEPE'Yİ ALDI: Fiba Grubu'nun patronu Hüsnü Özyeğin, Tepe Grubu'nun Gaziantep, Adana, İstanbul, Kartal ve Konya'da bulunan M1 Tepe Alışveriş Merkezleri'ni satın alarak bu piyasaya girdi. Özyeğin'in bu alanda iddialı bir çıkış yapacağı konuşuluyor.

IKEA GELDİ: Geldi, gelecek denilen ve kitaplara konu olan tarihi bir vaka olan IKEA 2005 baharında Türkiye'ye adım attı. Aslında IKEA'dan önce kataloğu geldi ve günlerce konuşuldu. Ardından Ümraniye'de açılan binanın önünde günlerce kuyruklar oluştu. 'Pazardaki gelişmeyi gördük, gelişimizi hızlandırdık' diyen IKEA yöneticileri 4 yılda mağaza açacaklarını duyurdu.

KOÇ'UN ARSTİL'İ VAR: Ev mobilyasında sektörün yeni oyuncularından biri olan, ancak hızla büyüyeni ise Koç Grubu'nun içinden çıktı. Arçelik, Arstil ile 'ben de bu alanda varım' dedi. Arstil markası ile panel mobilya, oturma grupları, ev tekstili ürünleri ve aksesuarlardan oluşan geniş bir yelpaze ile sektör renklendi. Şirket yıl sonuna kadar mağaza sayısını 100'e çıkarma peşinde.

BOYDAK MUTFAK VE HALIDA: İstikbal ile yıllardır mobilya sektöründe olan Boydaklar halı ile mutfak ve banyo pazarına da girdi. Kayseri'de İstikbal Regina Mutfak ve Banyo tesislerini kuran şirket ilk adımı attığında günlük 150 mutfak üretim kapasitesi vardı. 15 milyon dolarlık yatırımla sektöre giren Boydaklar'ın ilk mağazası da Bağdat Caddesi'nde açıldı. Peşinden de yenileri geldi. Şirket 2006 yılına kadar 5 yeni fabrika kurmayı hedefliyor.

SİSLEY VE BENETTON: Zorlu Grubu, Sisley ve Benetton markasının dünya çapında ev tekstili lisansını aldı. Grup Sisley Casa ve Benetton Home markaları için ilk etapta 15 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Benetton Home, Sisley Casa'ya göre daha fazla mağaza ile tüketicinin karşısına çıkacak.

MUDO CONSEPT: 2005 baharında Türkiye'ye gelen IKEA'ya karşı Türkiye'nin ünlü markalarından Mudo Consept'te ciddi bir atılım gözleniyor. Fiyat politikası ile IKEA'ya giden yolu kesmeye çalışan Mudo bu arada Anadolu'da da hızla yayılıyor.

İSTANBUL'UN ADRESİ OLDU: İstanbul Okmeydanı'ndaki Cevahir Otel ile Akın Plaza yanında sıra dışı bir alışveriş merkezi açıldı. 12 bin 300 metrelik Addresİstanbul'da sadece ev ile ilgili markalar bulunuyor. İspanyol mobilya markası Becara By Cumba Selection ve İtalyan markası Casamania ilk kez Türkiye'de burada mağaza açtı. Step, Bang & Olufsen, Bretz, Okuyanus Kitabevi, Casamania gibi markalar Addresİstanbul için özel mağazalar tasarladı.

1000a DEKORASYON MERKEZİ: Amerika ve Avrupa'da büyük metropollerde başarılı örnekleri bulunan dekorasyon merkezlerinin bir üyesi olan 1000a Dekorasyon Merkezi geçtiğimiz yıllarda Şişli'de açıldı. 16 bin metrekare kapalı alana sahip olan 1000a mimarlar, iç mimarlar ve son kullanıcıların dekorasyona yönelik ihtiyaçlarının toplandığı bir merkez. Bir Üçgen Grup iştiraki olan 1000a Dekorasyon Merkezi'nde sektöründe lider 45 firma ve 500'ün üzerinde marka bulunuyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EV EŞYALARI HABERLERİ
 AB'ye girmeden evlerine girdik
 Paşabahçe dünya ikincisi
 Yeni atmosferimiz kendine güven
 Beyaz eşyada liderliğe oynuyoruz
 İkiz kardeşler yine gözde
 Artık konsept ihraç ediyoruz
 Eşyalar akıllandı
 Avrupa'nın üretim üssü olduk
 Ev tekstilinde 4. büyük ihracatçı ülke Türkiye
 Halının tanımını değiştirdi
 Sünger fabrikasından uzay teknolojisine ulaştık
 'Porselen' kırılma noktasına geldi
 Artık kentli olduk, şimdi tasarım ve kalite dönemi
 Şeytanın yabasından altın kaplamalı çatala
 Sokak arasından dev mobilya mağazalarına
 Şehirlerimiz 'gaz'a geldi kombi pazarı büyüdü
 Mağazada 570 adet markanın 28 bin ürününü satıyoruz
 Dünya ile kucaklaşma dönemi
 Türk insanı evine düşkün olunca IKEA'nın gelişi hızlandı
 Her aile evi için 59 YTL harcıyor
 Hedef dünya markası olmak
 20 yılda en büyük birikim 'tecrübe' oldu
 Her 100 televizyondan 90'ı yurtdışına satılıyor
 Ev sanayiyi sırtladı
 Gümrük Birliği rekabeti artırdı sektörün ihracatı patladı
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu