kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Avrupa'nın üretim üssü olduk
Vestel'den 2.4 milyar dolarlık ciro

Avrupa'nın üretim üssü olduk

Vestel, Zorlu Grubu tarafından satın alınmadan önce yılda sadece 360 bin adet TV üretiyordu. Bugün yılda 14 milyon adetlik TV üretim kapasitesi ile dünyanın üçüncü büyüğü oldu. Dayanıklı tüketimin lokomotifiyiz.

İhracat, üretim, istihdam, Ar-Ge ve teknoloji lideri Vestel, aynı zamanda Türkiye'nin en çok tanınan markalarından biri. Dünya şirketi olma vizyonuyla son yıllardaki hızlı büyümesini sürdürme konusunda kararlı olan Vestel, geleceği 500'ün üzerinde mühendisi ile yönettiği AR-GE ve yazılımda görüyor. Yüzde 49 ile Türkiye'nin en yüksek halka açıklık oranına sahip Vestel Grubu şirketlerinden Vestel Elektronik, kurumsal yönetişim konusundaki çalışmalar ile azınlık hakları konusunda son derece önemli çalışmalara imza attı. "Türk Atletizmi"nin yanında sosyal sorumluluk projesi ile 2008 olimpiyatlarında yarışacak Türk atletlerine destek veren, Vestel Manisaspor sponsorluğu ile hemşehrilerine karşı sorumluluğunun gereklerini yerine getiren Vestel, bugün olduğu gibi yarın da "Teknolojinin Türkçesi" sloganıyla büyümeye devam edecek. 1983 yılında kurulan, 1994 yılında Zorlu Grubu tarafından satın alınan Vestel, dünya şirketi olma vizyonuyla, ihracat odaklı büyüme stratejisinden hiç vazgeçmedi. Bu stratejinin sonucunu da artan başarı olarak gördü. Zamanında belirlenmiş doğru hedefler, aldığımız doğru kararlar ve gerçekleştirdiğimiz akıllı uygulamalar bugün Vestel'i Türkiye'nin en büyük ihracatçısı, en çok istihdam yaratan kuruluşlarından biri, en büyük üretim kapasitesine sahip sanayi grubu, teknoloji ve AR-GE'ye yatırım konusunda lider ve Türkiye'nin en çok tanınan markalarından biri yaptı.

360 BİNDEN 14 MİLYONA
Zorlu Grubu tarafından satın alınmadan önce yılda 360 bin adet TV üretir konumdayken bugün Vestel, yıllık 14 milyon adetlik TV üretim kapasitesi ile dünyanın üçüncü büyüğü oldu. 2005 yılını beyaz eşya, elektronik ve bilişim sektörüne yönelik 30 milyon adetin üzerinde üretim yaparak, yani neredeyse her 2 Türk insanı için 1 ürün üreterek kapatmaya hazırlanan Vestel bu ürünleri 110 ülkeye ihraç ediyor. Türkiye'de ise 1300'e yaklaşan münhasır satış noktası ile Türkiye'nin dört köşesine ulaştırıyor, 700 ayrı noktadaki servisleri ile de satış öncesi ve sonrası destek veriyor. Ar-Ge yatırımlarımız, her geçen gün gelişen ve iyileşen yurtiçi bayi-satış organizasyonumuz, artan ürün gamımız, organizasyonel yapımız, tüm Avrupa'yı ve başka birçok ülkeyi saran satış-pazarlama ağımız, dünya devi şirketlerle kurduğumu uzun vadeli iş ilişkilerimiz ve uyguladığımız politikalar ile Türkiye'de dayanıklı tüketim sektörünün lokomotifi konumundayız. Türkiye'de kurduğumuz "Çoklu Marka Stratejimiz" paralelinde Vestel markamızı ve ürünlerimizi destekleyecek kendi alanında dünyanın öncü üreticileri Whirlpool, JVC, Zanussi, Moulinex, Tefal, Samsung, Motorola, Palm gibi markaları Satış Noktalarımız aracılığı ile tüketicilere ulaştırır konumdayız. Bugun gelinen noktada Vestel ve çoklu marka stratejimiz kapsamındaki diğer ürünleri sunduğumuz Satış Noktalarımızı, sadece satış yapılan mekanlar olmanın dışında felsefemizi aktaracak konsept mekanlar haline dönüştürüyoruz. Satış noktalarımızı destekleyecek şekilde servislerimizin kalitesini ve satış ağımızın mobilitesini artıracak uygulamaları gündeme getiriyoruz. Son 20 yılda Türkiye dünyaya açıldı ve önemli gelişmeler kaydetti. Vestel geldiği bu nokta ile Türkiye ekonomisindeki büyümenin lokomotif şirketlerinden biri oldu.

TEKNOLOJİNİN TÜRKÇESİ
Yıllardır Türkiye'nin ihracat birinciliğini elinde tutan Vestel, Türkiye'nin ihracata dayalı büyüme politikasını en başarılı yürüten şirketlerden biri oldu. Hem sektörüne hem de birçok sanayi kuruluşuna örnek oldu, Türkiye'ye güç ve moral verdi. Türkiye'nin son yıllardaki en büyük yatırım hamlelerinden biri olan Vestel City, İstanbul, Bursa, İzmir gibi sanayi şehirleri dışında kalkınmanın en önemli örneklerinden biri oldu, Avrupa'nın dayanıklı tüketim üssü, Türkiye'nin AR-GE ve teknoloji merkezi haline geldi. Vestel Türk Atletizminin yanında sosyal sorumluluk projesi ile tüm bireysel ve takım sporlarının referans noktası olan atletizme destek veren, Türk Milli Atletizm Takımı'ndaki birçok sporcuya, destek veren Vestel, bir hemşehrilik projesi olan Vestel Manisaspor ile de Anadolu takımlarına örnek bir klüp yönetimi projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Vestel kendi alanında sürdürdüğü bu çalışmalar ile sektöre öncülük ederken aynı zamanda "Teknolojinin Türkçesini" dünyaya taşımaya devam ediyor.

VESTEL GENEL MÜDÜRÜ LEVENT HATAY SABAH İÇİN YAZDI


1 2 3 4 5
 
DİĞER EV EŞYALARI HABERLERİ
 AB'ye girmeden evlerine girdik
 Paşabahçe dünya ikincisi
 Yeni atmosferimiz kendine güven
 Beyaz eşyada liderliğe oynuyoruz
 İkiz kardeşler yine gözde
 Artık konsept ihraç ediyoruz
 Eşyalar akıllandı
 Onların savaşı bizi sevindiriyor
 Ev tekstilinde 4. büyük ihracatçı ülke Türkiye
 Halının tanımını değiştirdi
 Sünger fabrikasından uzay teknolojisine ulaştık
 'Porselen' kırılma noktasına geldi
 Artık kentli olduk, şimdi tasarım ve kalite dönemi
 Şeytanın yabasından altın kaplamalı çatala
 Sokak arasından dev mobilya mağazalarına
 Şehirlerimiz 'gaz'a geldi kombi pazarı büyüdü
 Mağazada 570 adet markanın 28 bin ürününü satıyoruz
 Dünya ile kucaklaşma dönemi
 Türk insanı evine düşkün olunca IKEA'nın gelişi hızlandı
 Her aile evi için 59 YTL harcıyor
 Hedef dünya markası olmak
 20 yılda en büyük birikim 'tecrübe' oldu
 Her 100 televizyondan 90'ı yurtdışına satılıyor
 Ev sanayiyi sırtladı
 Gümrük Birliği rekabeti artırdı sektörün ihracatı patladı
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu