Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Paradan daha fazlası..

G.Saray'ın Juventus'la oynadığı maçı Serdar arkadaşımla izliyorum. Başladı "84.40'da gol olur" diye söylemeye. Atıyor musun, sallıyor musun, yoksa totem mi yapıyorsun? Ama yanıldı! Çünkü Wesley Sneijder golü 84.37'de attı. Rezalet bir saha ancak mücadelenin en üst düzeyde olduğu bir saha, dünden bugüne sarktı. Karşılaşmanın bugün oynanan 14 dakikalık ilk yarısında Juventus daha derli toplu bir görüntü sergiledi. İkinci yarının ilk 5-10 dakikasına baktık yine aynı. 55. dakikadan sonra Galatasaray rakip yarı alana geldi ve bir daha çıkmadı.

TORİNO'DAKİ 2. GOL GİBİ

Drogba vurdu, Buffon müthiş çıkardı. 84. dakikada bu tip sahaların oyuncusu Umut Bulut, orta sahadan uzun yolladı, doğrusunu da yaptı. Ardından Drogba, Sneijder'e indirdi. Hollandalı yıldız da topu ağlara gönderdi. Tıpkı Torino'da Umut'un attığı ikinci gol gibi. Bu maçın teknik analizini yapmak zor. Oyuncuların müthiş performansı, mücadelesi ve her şeyden önce tecrübesi konuştu dün. Karşılaşma öncesi "UEFA Avrupa Ligi cepte, kaybedecek bir şeyim yok" diyen Galatasaray, çok önemli şeyler kazandı. Paradan çok prestij olarak... Sarı-kırmızılı ekip, Real Madrid ve Juventuslu gruptan, Juventus'a iki maçta da kaybetmedi. Üstelik İtalyan ekibinden 4 puan birden alarak yoluna devam etti.

TÜRKİYE İÇİN BİR ZAFER

Mancini, bir gün önce dörtlü savunmayla başlamıştı. Fakat orta sahadaki Eboue ve Sneijder'den verim alamayınca bugün 3'lü başladı. Ama Umut oyuna girince, yine dörtlü savunmaya dönüldü. Yani iki günde oynanan tek maçta 3 kez taktik değişikliğine gitti. Bu maçta, bu zorlu zeminde bir gol atabilen galip geleceğinin farkıydaydı. Bunu iki takım da çok iyi biliyordu. Hem tedbiri bırakmıyor, hem de çok risk almıyorlardu. İki taraf da bir saat boyunca aynı Galatasaray'ın attığı gole benzer bir pozisyon kovaladılar. Ya da serbest vuruşlardan işi bitirmek istediler. Umut'un uzun topu, Drogba'nın indirişi ve Sneijder'in ağları bulan vuruşuyla gol atan G.Saray, Türk futbolu için önemli bir zafer elde etti. Bu maçlar gol atan galip oynanır, golü de temsilcimiz attı.

MAÇIN ADAMI: WESLEY SNEİJDER

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA