Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yeni formatta hata yapmadı

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini birkaç haftadır "Takım savunmamızda ve bireysel savunmamızda problemler var" diyordu. Acaba 3-5-2'ye dönmesi bu sebepten miydi, yoksa Salı günkü kritik Juventus maçının provası mıydı? Çünkü Juventus genelde üçlü defans oynayan bir takım.
Galatasaray'ın Kasımpaşa maçından sonra acil üç puana ihtiyacı vardı. Aynı zamanda da Salı günü Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak zorlu Juventus maçı öncesi bulunabilecek en rahat takım gibi gözüküyordu Elazığspor. Hele maçın başında Selçuk ve Burak'la iki gol bulunca Juventus maçı öncesi her şey lehine dönmüştü Galatasaray'ın. Elazığspor yediği iki golden sonra sürekli hücumu düşündü. Galatasaray yarı alanında etkili ama ceza alanı içinde hemen hemen hiç etkili olamadıkları gibi pozisyon bulamadılar.
Galatasaray buna karşılık çabuk çıkarak kontaratak denedi. Üç, dört pozisyondan faydalanamadılar, birkaç tane son pastaki başarısızlıktan dolaylı da farkı açamadılar. Ama kötü gidişata 'dur' demek için ilk yarıda kalan 4 maçı kazanmak zorunda olduğunu bilen Galatasaray ilk sınavını geçti. Elazığspor'un bundan sonra kaybedecek bir şeyi yok. Çok uzun süredir puan alamıyorlar. Maçın başında iki gol yiyince maç boyu oynamaya çalıştılar. Ama kapasiteleri sınırlı. Golü de bulamadılar.
Oyun oynanırken hem bizde hem de Elazığsporlu oyuncularda hiç puan alma umudu yoktu. Eğer devre arasında iyi transfer yapmazlarsa işleri çok zor görünüyor.
Galatasaray takımı da yeni formatında hata yapmadan oynadı. Savunmanın göbeğinde biraz sarkık Ceyhun. Sağ stoper Chedjou, sol stoper Gökhan oynadı. Riera ve Eboue orta alanın kenarlarında. Aslında oyun karakterleri de tam 3-5-2'nin kenar adamları. Ne savunmayı ne hücumu çok düzgün yapıyorlar. Tam 3-5-2'nin kenar oyuncuları.
Dün gece hakem Çağatay Şahan iyi bir karşılaşma yönetti. Ciddi bir hata yapmadan 90 dakikayı tamamladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA