Çağın en korkulan hastalıklarının başında kanser geliyor. Uzmanlar, genetik sebeplere bağlı olmayan kanserin sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla büyük ölçüde önlenebileceğini belirtiyor. Beslenme rutinine dahil edilen ve iki ay tüketildiğinde adeta mucizevi etki gösteren yeşil yapraklı sebzeler kanserden koruyor. Kanserin savaşçısı olarak bilinen tere, vücuttaki uyuyan kanser hücrelerinin uyanmasını engelliyor. İşte tükettiğiniz andan itibaren mucizevi fayda sağlayacak besinler...
PAZI; KANSERİ ÖNLÜYOR
Pazı, syringic asit ve kaempferol içermesi nedeniyle karbonhidratı basit şekere dönüştüren enzimi ortadan kaldırır. Vücuda giren bazı toksinler kansere davetiye çıkarır ve pazı bu toksinlerin vücuda girmesini engellediği için aynı zamanda kansere karşı koruyuculuk sağlar.
Gün içerisinde pazı tüketmek hem kalori alımının dengelenmesini sağlar hem de gün içinde ihtiyaç duyulan vitamin ve minerallerin birçoğunun vücuda girmesini sağlar.
GENÇLİK SIRRI; SARIMSAK:
Sarımsak içerisinde bulunan 33 çeşit kükürt, 17 aminoasit, flavonidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitamini içermektedir. Sarımsak içerisinde bulunan antioksidanlar nedeniyle vücuda toksinlerin girmesini engeller.
Sarımsak, kandaki yağı dengeler, kan pıhtılaşmasını önler, tansiyonun düşmesini sağlar. Yapılan çalışmalar, sarımsağın genleri etkilediğini göstermiştir. Epigenetik bir besin olan sarımsak DNA diziliminde hücre yıkımını öner ve yaşlanmayı geciktirir. Sarımsak, rutin bir şekilde gerçekleşen hücre yıkımını önler.