Kanser, tedavisi çok zor bir hastalık ve Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre; 2030 yılında bu hastalıkla mücadele edenlerin sayısının 3 katına çıkması bekleniyor. Ancak insanın bağışıklık sistemi, doğumdan itibaren kanserli hücreleri öldürebilecek yeteneğe sahip. "Bu nedenle her şeyden önce kanserin oluşmasını engellemeye çalışmalıyız. Maruz kaldığımız kanserojenleri azaltmalı, bağışıklık sistemimizin gücünü artırmalıyız" diyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş; 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında kanserden korunma yöntemleri ile ilgili sabah.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.
Genetik faktörler, düzensiz yaşam, alkol kullanımı, obezite, enfeksiyonlar, çevre kirliliği gibi faktörler de elbette kanserin en büyük tetikleyicileri arasında ancak biz kendimizi korumaya soframızdan başlamalıyız" dedi.
"Anti-Kanser Stratejisini izlemeliyiz" diyen Dr. Aktaş, adımları şöyle sıraladı: İşlenmiş yiyeceklerden ve şekerden uzak durun, doğal beslenin, stres kontrolüne önem verin, güneşlenin, Omega 3 takviyesi alın ve bağırsak floranızı destekleyin.
Peki bizi kanserden koruyacak, bağışıklığımızın doğal kalkanları olan besinler neler? İşte Dr. Ümit Aktaş'ın önerdiği kanser düşmanı 5 besin ve özellikleri…
Zerdeçal
Antiviral ve antibakteriyel özelliğe sahip.
Detoks etkisi yapıyor.
Alzheimer'dan koruyucu etkisi bulunuyor.
Karaciğeri güçlendiriyor.
Bağışıklığı güçlendiriyor.