Mutfağınızda bulunan pek çok gıda aslında sizin için oldukça tehlikeli olabilir. Sağlıklı diye tüketilen belirli yiyecekler sizi farkında olmadan zehirleyebilir. Bu yiyeceklerin dikkatli tüketilmemesi ölümle bile sonuçlanabilen çok ciddi sonuçlar yaratabilir. Güvenli ve sağlıklı bir beslenme için bu listeye bir göz atın ve mutfağınızdaki uygun şekilde düzenlemeyi ihmal etmeyin.
DOMATES
Bu sulu ve kırmızı meyve, yapraklarında mide rahatsızlığına, şiddetli kramplara ve kaygıya neden olduğu bilinen Glikoalkaloid adlı bir zehir içerir. Bu yüzden yapraklardan ve saplarından kesinlikle uzak durmanız önerilir
RAVENT YAPRAĞI
Ravent (ışkın) her çeşit lezzetli yemek pişirebilir, ancak yapraklar zehirlidir. Bu zehir, solunum sıkıntısına, nöbetlere, böbrek yetmezliğine ve bazı durumlarda ölüme bile neden olabilir.
FISTIK
En yaygın alerjenlerden biri de yer fıstığıdır. Bu alerjide en şiddetli yanıt, solunum yollarının ciddi şekilde daralmasına, şoka ve hatta bilinç kaybına yol açabilen anafilaksidir.Tedavi edilmediği takdirde ölüme neden olacak kadar tehlikelidir. Bu nedenle tüketilmeden önce alerjiniz olup olmadığını öğrenmek büyük önem taşır.