MALZEMELER

500 gram kuşbaşı tavuk eti

1 adet soğan

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet sivri biber

2 adet domates

Tuz

Karabiber

Kimyon

2 kaşık çiğ krema
İri doğranmış soğanı ve tavuk etlerini tereyağında 10 dakika kavurun. Ezilmiş sarımsakları ve doğranmış sivri biberleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Rendelenmiş domatesleri, tuzu ve baharatlarını koyun. Kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirdikten sonra üzerine çiğ kremayı katıp bir taşım kaynatın. Lavaş ekmeğiyle dürüm yaparak servis yapın.
***
MALZEMELER

4 adet yumurta

1.5 su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

2 paket vanilya

3 su bardağı un

3 çorba kaşığı yoğurt

1.5 çay bardağı sıvı yağ

1.5 çay bardağı süt

4 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:

2 adet şeftali

Pudra şekeri
Yumurtaları ve şekeri beş dakika çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, süt ve kakaoyu da üzerine ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, karbonat, un ve vanilyayı da ekleyip karıştırın, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Üzerini şeftali dilimleriyle süsleyin, pudra şekeri serpin.
***
MALZEMELER

6 olgun domates

200 gram lor peyniri

50 gram beyaz peynir

2 adet sivri biber

1 demet maydanoz

3 diş sarımsak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Nane
Lor peyniri ve beyaz peyniri ezin. Üzerine kıyılmış maydanozu ve sivri biberi de ekleyin. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Domateslerin içlerini oyarak sepet haline getirin ve hazırladığınız harçla doldurun. Domates dolmalarını, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.