12 Haziran'da Leroy Sane'yi İstanbul'a getirerek büyük sükse yapan Galatasaray, transferde yeniden atağa kalktı. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacak güçlü bir kadro kurmayı planlayan sarı-kırmızılı kulüp, bir yandan santrfor için Victor Osimhen'den yanıt beklerken, bir yandan da kaleye ve defansa yapacağı takviye için harekete geçti. Fernando Muslera'nın gidişinin ardından onun yokluğunu hissetmeyecek bir isim arayışında olan yönetim, Aston Villa'dan 32 yaşındaki Emiliano Martinez ile yine aynı takımdan 31 yaşındaki sol bek Lucas Digne'ye operasyon başlattı. Fransız basınından Foot Mercato, Cimbom'un bu ikili için İngiliz ekibine toplam 27 milyon Euro'luk bir teklif paketi hazırladığını yazdı.
İNGİLİZ EKİBİ DE GABRİEL SARA'YA TALİP!
Haberin bir başka detayında ise; Aston Villa'nın, G.Saray'ın orta sahası Gabriel Sara'yı istediği belirtildi. Bu iki hamle takas şeklinde değil, birbirinden bağımsız iki transfer operasyonu olarak değerlendiriliyor. İngiliz ekibinin kısa süre içerisinde Galatasaray'a resmi teklifte bulunacağı belirtildi. Sara'nın 4 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.
Martinez
Martinez, uzun süre kiralık olarak farklı kulüplerde forma giydi. 2020 yılında Arsenal'dan 17.4 milyon Euro bonservisle Aston Villa'ya giden Arjantinli, 2022 Dünya Kupası'nda performansıyla turnuvanın en iyi kalecisi seçildi. Ada ekibinde 212 maça çıkarken 256 gol yedi, 70'inde kalesini kapattı.
Digne
Digne, kariyerine Lille'de başladı. Ardından PSG, Roma, Barcelona ve Everton gibi kulüplerin formasını giydi. 2022 yılında 30 milyon Euro karşılığında Aston Villa'ya transfer oldu. Güncel piyasa değeri 10 milyon Euro olan Digne, 459 maçta forma giyip 18 gol-52 asistlik performans sergiledi.