A Milli Takım'ın Dünya Kupası play-off final mücadelesini yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova galibiyeti sonrası, Ay-Yıldızlı takımın soyunma odasını telefonla aramış, sosyal medya hesaplarından da tebrik paylaşımı yapmıştı. Başkan Erdoğan dün de AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanan A Milli Futbol Takımı'nı kutladı.

Eroğan, "2026 Dünya Kupası play-off finalinde Kosova'yı mağlup ederek Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı'mızı, Bizim Çocuklar'ı gönülden tebrik ediyorum. Ay-Yıldızlı bayrağımızı 24 yılın ardından futbolun bu en büyük sahnesinde dalgalandıracak olan milli takımımıza önce Avustralya, Paraguay ve ABD'ye karşı oynayacağımız grup maçlarında, daha sonra inşallah finale kadar gideceğimizi ümit ettiğimiz mücadelelerde şimdiden başarılar diliyorum. Bizim Çocuklar'ın her zaman olduğu gibi Ay-Yıldızlı formayı zaferden zafere taşıyacağına, aziz milletimizin göğsünü kabartacağına yürekten inanıyorum. Tüm sporcularımızın alınlarından öpüyorum" dedi.

BAK: MİLLETİMİZİN GURURU OLDULAR
Kosova maçını tribünden takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, dün AK Parti TBMM grup toplantısı öncesi basının sorularını yanıtladı. Bak, "Bu jenerasyon devam edecek. Oyuncularımız iyi oynuyor. İstediğimizi aldık ve Dünya Kupası'ndayız. Orada da iyi işler yapacaklar. Milletimizi sevindirmek çok kıymetli. Milletimizin gururu oldular. Haziran ayında da ekranlarımızın başında olacağız, onları destekleyeceğiz" değerlendirmesini yaptı.