Son yıllarda sayıları artan yerli imkanlarla üretilen silahlardan biri daha TSK'ya teslim edildi. Milli Piyade Tüfeği MPT-76 için Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim töreni gerçekleştirildi. Törene Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ta katıldı.
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası'nda, Milli Piyade Tüfeği'nin TSK'ya teslim töreni yapıldı..
Milli Savunma Bakanı Işık, basın açıklamasının ardından MPT-76 ile deneme atışı yaptı.
Askeri yetkililer atışın ardından Fikri Işık için "vuruş istikrarı çok güzel" yorumunda bulundu.
20 BİN ADET ÜRETİLECEK
Üretilen 200 adetlik pilot kafile silahlar, birlikler tarafından değişik ortam ve koşullarda kullanılarak iyileştirme önerileri alındı ve 2015'te 20 bin MPT-76 tedariki için sözleşme imzalandı.
500 ADET TSK'YA TESLİM EDİLDİ
Seri üretim dönemi kapsamında 500 adetlik ilk kafile üretimi yaklaşık 1 yılda gerçekleştirildi ve kabul testleri başarıyla tamamlandı.
PEKİ ÖZELLİKLERİ NE?
Kalan 19 bin 500 silahın üretim ve teslimi bu yıl tamamlanacak.
MPT-76'nın bazı özellikleri şöyle:
– Türkiye 'nin milli imkanlarla tasarlayıp ürettiği ilk piyade tüfeği.
– 42 farklı tasarım doğrulama testinden geçen ilk ve tek piyade tüfeği.
– 4 yönlü MIL-1913 NATO standardı modüler monte tertibatına sahip olup aksesuar ve gece-gündüz optik nişangah kullanımına uygun.