Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Düvertepe Mahallesi yakınlarındaki Sındırgı-Simav kara yolunda, dün saat 13.30 sıralarında bir kamyonda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen kamyondaki yangın, yol kenarındaki ormana sıçradı.

295 PERSONEL SAHADA ALEVLERLE MÜCADELE EDİYOR
Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarıyla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 uçak, 8 helikopter, 31 arazöz, 3 itfaiye aracı, 16 su tankeri, 8 ilk müdahale aracı, 21 hizmet aracı, 4 dozer, 2 ambulans ve 295 personel sevk edilerek alevlere müdahale edildi.

GÜVENLİK KORİDORU OLUŞTURULDU
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Sındırgı Belediyesi ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yerleşim yerlerine yakın bölgede tedbir amaçlı güvenlik koridoru oluşturuldu. Ayrıca Sındırgı Belediyesi ekipleri de yangın nedeniyle Sındırgı-Simav yolunun kullanılmaması yönünde vatandaşlara anonslarla uyarıda bulunuldu. Havanın kararması ile yangına müdahale karadan devam etti.

YANGINA MÜDAHALE 2'NCİ GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR
Yangına müdahale ikinci gününde sürerken, günün ilk ışıkları ile çalışmalara hava unsurları da dahil oldu.

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI
Orman Genel Müdürlüğü: "Balıkesir Sındırgı'da orman dışı alanda başlayan yangını kontrol altına aldık. Bölgede soğutma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
🔥 KONTROL ALTINDA
— Orman Genel Müdürlüğü (@OGMgovtr) August 20, 2026
📍 #Balıkesir / #Sındırgı
Balıkesir Sındırgı'da orman dışı alanda başlayan yangını kontrol altına aldık.
Bölgede soğutma çalışmalarımız devam ediyor. #YeşilVatan için verdiğimiz mücadelede bizlere destek olan gönüllülerimize, kurumlarımıza, yerel… pic.twitter.com/0aWGbKoF9B