HaberlerYaşam Haberleri
Hatay’da asrın inşası! 6 bin kişilik ekip gece gündüz çalıştı: Yollar, binalar ve tarihi eserler yeniden ayağa kaldırıldı!
Giriş Tarihi: 27.12.2025 16:01Son Güncelleme: 27.12.2025 16:56
Hatay’da asrın inşası! 6 bin kişilik ekip gece gündüz çalıştı: Yollar, binalar ve tarihi eserler yeniden ayağa kaldırıldı!
6 Şubat depreminde en büyük yıkım Hatay’da yaşandı. Şehir merkezinin büyük bölümünün hasar aldığı Hatay’ın 15 ilçesinde büyük bir inşa süreci başladı. Yollar, binalar, alt yapı ve tarihi eserler, asrın inşa süreciyle ayağa kaldırıldı. Bugün ise Hatay’da 455 bininci deprem konutunun teslim töreninde Hatay’ın inşa süreciyle ilgili bir video da yayınlandı.
ABONE OL
Türkiye, 6 Şubat'ta asrın felaketiyle sarsıldı. 7,7 be 7,6 şiddetindeki depremler 11 ilimizi vururken, en büyük yıkım Hatay'da yaşandı. Devlet ve milletin ele ele vererek asrın felaketini asrın seferberliğine dönüştürmesi ile deprem bölgelerinde yaralar sarıldı.
Bugün, Hatay'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katımıyla 455 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Yapımı Tamamlanan Yatırımların Toplu Açılış Töreni yapıldı.
Başkan Erdoğan, törende önemli açıklamalarda bulunurken, depremin ilk anından itibaren Hatay'da yaralarının sarıldığı inşa süreciyle ilgili bir video da yayınlandı.
Videoda, şehir merkezinin büyük bölümünün yıkıldığı Hatay'ın 15 ilçesinde gerçekleştirilen asrın inşası anlatıldı. Hatay'da, depremin ardından başlayan inşa sürecinde, 6 bin 100 kişilik ekip gece gündüz çalıştı.