Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamına alınan ve bu yıl "Dünya Çocukları" temasıyla 4-13 Nisan'da Adana'da gerçekleştirilecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na 1,5 milyon kişinin katılması bekleniyor. Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilecek olan karnaval, çok sayıda kültürel, sanatsal ve sportif etkinliğe ev sahipliği yapacak. Etkinliklerde, ABD, Japonya, Letonya, Macaristan, Rusya ve Ukrayna'dan gelecek etkinlik gruplarının performansları da izlenebilecek. Karnaval kapsamında düzenlenecek konserlerde birçok şarkıcı sevenleriyle buluşacak.

MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR
Karnaval ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Karnavalımızda hem baharı tadacaksınız hem portakal çiçeği kokusunu hissedeceksiniz hem de güzel Adana lezzetlerini tadacaksınız. Hepsi bir arada muhteşem bir hafta misafirlerini bekliyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyona yakın bir katılım vardı. Aynı şekilde yüksek katılımlı bir program gerçekleşecek. Adanalılar etkinlikleri, festivalleri, karnavalları çok seviyor. Adana'daki etkinliklerden sadece Adana değil, başta Tarsus ilçesi olmak üzere Mersin, Hatay ve Osmaniye gibi çevre şehirlerimiz de istifade ediyor" dedi.
TAM KAPASİTEYLE HİZMET
Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir öncüsü ve Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt da "Dünya Çocukları" temasıyla düzenlenecek karnavalın bu yıl da çok zengin içeriğe sahip olduğunu belirtti. Karnavalın her yıl çok daha fazla yerli ve yabancı turisti Adana'ya çektiğini vurgulayan Bozkurt, "Bu süreçte oteller ve diğer konaklama tesisleri ile kafe ve restoranların tam kapasite hizmet veriyor. Karnaval artık bir markaya dönüştü. Bu yıl katılımın 1,5 milyona yakın olmasını bekliyoruz. Dünyanın her yanından çocuklar Adana'ya gelsin, portakal çiçeği kokusunu hissederek dostluk ve barış duygularını burada yaşasınlar istedik" diye konuştu.

400 TON ET TÜKETİLMESİ HEDEFLENİYOR
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur da, geçen yıl karnaval süresinde 320 ton et satışı yaptıklarını belirterek, "Karnaval boyunca Adana Valiliğimizin direktifleri doğrultusunda, odamıza bağlı ekipler sahada olacak. Tarım il ve ilçe müdürlükleri de kasaplar, marketler ve restoranlarda denetimlerini üst seviyede yapıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz. Bu yıl et satışının 400 tona ulaşmasını hedefliyoruz, hazırlıklarımızı buna göre yaptık. Bu durum hem Adana'mızı hem de esnafımızı memnun etti" ifadelerini kullandı.