Alınan bilgiye göre olay sabah saatlerinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kozlu müessesesinde meydana geldi. Eksi 630 kotunda gaz yükselmesi sonucu 5 işçi mahsur kaldı. Meydana gelen olayın ardından olay yerine birden fazla ekip sevk edildi. Madencilerin sağlık durumu ile ilgili bir bilgi verilmezken ile ilgili çalışma sürüyor.

Madenciler ilk müdahalenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yetkililer, işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve tedbir amaçlı gözlem altında tutulduklarını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yetkililer maden ocağında güvenlik kontrollerinin sürdüğünü bildirdi. Gaz yükselmesinin sebebiyle ilgili teknik inceleme başlatıldı. Göçükte mahsur kalan maden işçileri, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede yer altından çıkarıldı.

Kurtarılan işçilerden Cengiz A., Samet A., Mustafa A., Emircan M. ve Erhan Ö., ilk müdahalelerinin ardından BEÜ Tıp Fakültesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve Level Hastanesi'ne sevk edildi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, yaptığı açıklamada işçilerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Kontrol amaçlı tedavileri devam ediyor. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor." dedi. Olay sırasında madende bulunan işçilerin yaşadığı korku dolu anlar, bölgede büyük endişe yarattı. Yetkililer, degaj olayına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU MADENCİLERİN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'nde meydana gelen degaj püskürmesinde göçük altında kalan maden işçilerini Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu hastanede ziyaret etti. Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı Kozlu Müessesesi'nde sabah saatlerinde -630 kotunda meydana gelen degaj (ani gaz ve basınç boşalması) sonucu göçük oluştu. Göçükte mahsur kalan maden işçileri, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede yer altından çıkarıldı. Kurtarılan işçilerden Cengiz A., Samet A., Mustafa A., Emircan M. ve Erhan Ö., ilk müdahalelerinin ardından BEUN Hastane ve Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, daire ve kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile Genel Maden İşçileri Sendikası yetkilileri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek madencilerin sağlık durumu ile ilgili bilgi alarak geçmiş olsun temennisinde bulundular.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU: ÜRETİM DURDU
Zonguldak'da TTK Kozlu Müessesesi'nde -630 kotunda yaşanan degaj püskürmesi nedeniyle 5 madenci mahsur kaldı. Hızlı müdahale ile kurtarılan işçiler tedaviye alındı, tedbir amaçlı 500 işçi ocaklardan çıkarıldı ve üretim durduruldu. Zonguldak'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi'nde sabah saatlerinde -630 kotunda meydana gelen degaj püskürmesi paniğe neden oldu. 403 arında başlayan olayda cihazların alarm vermesiyle yoğun gaz tespit edildi ve 5 madenci mahsur kaldı. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle kurtarılan madencilerden üçü Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde, ikisi Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olay sonrası tedbir amaçlı 500 maden işçisi ocaklardan tahliye edilirken, üretim de geçici olarak durduruldu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, olay yerine giderek madencilerin sağlık durumunu yakından takip etti ve kamuoyuna açıklamada bulundu. Vali Hacıbektaşoğlu, "500 işçinin çalıştığı bölgede gaz sıkışması nedeniyle bir göçük meydana geldi. İşçiler göçük olabileceğini hissedip usta başının talimatıyla bölgeyi boşalttılar. Kaçarken gaz maruziyeti yaşadılar, ufak tefek sağlık sorunları oldu ancak şu an hepsi hayatta ve tedavi altında. Gazdan dolayı patlama olmadı, baygınlık ya da şuur kaybı gibi sorun yok. Üretim her ihtimale karşı durduruldu, işçiler güvenli şekilde tahliye edildi. Büyük geçmiş olsun." dedi. Yetkililer, olayın kontrol altına alındığını ve gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını bildirdi.