Türk tıbbının duayen isimlerinden, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin emektar hocası Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi 88 yaşında hayatını kaybetti. Sadece tıp fakültelerindeki binlerce öğrencinin hocası olmakla kalmayıp, yazdığı şiirler, denemeler ve türk kültürüne ışık tutan eserleriyle "yaşayan bir çınar" olarak kabul edilen Hatemi'nin vefat haberi, bilim ve sanat dünyasını yasa boğdu.

88 yaşındaki Hatemi için Levent'te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye Hatemi ailesinin yanı sıra TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Önceki dönem Meclis Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Eski Avrupa Birliği Bakanı Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Arslan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ile birlikte sevenleri katıldı. Hatemi'nin vefat haberini Dergah Yayınları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurmuştu. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi, bu fani dünyaya veda etti. Ağabeyimiz, dostumuz, doktorumuz, dert ortağımız, yazarımızdı. Yüce Allah onu rahmet deryalarında ağırlasın, ailesine, meslektaşlarına, dostlarına, talebelerine sabırlar ihsan eylesin. Nice hastaya şifa, nice talebeye ilim, nice insana tebessüm, nice çiçeğe göz oldu. Yol gösterdikleri, elinden tuttukları, sohbetine mahrem ettikleri daha fazladır. Şimdi bunların hepsi onun ahiret yolculuğunda heybesinden taşıyor. 'İyi biliriz' Hatemi ağabey. Yolun açık, mekanın cennet olsun."

"TÜRK EDEBİYATI İÇİN ÖNEMLİ BİLGE KİŞİYDİ"
Hataminin Tıp hizmeti verdiği İstanbul Üniversitesi Cerahpaşa Tıp Fakültesi Rektörü Profesör Dr. Nuri Aydın, Tıp ve Edebiyat dünyası için çok büyük kayıp olduğunu belirterek, "Türk Edebiyatı için önemli bilge bir kişiydi. Türk Edebiyatı ve Türk Tıp'ı için çok büyük kayıptır. Çok yönlü bir insandı. Özellikle de Türk Edebiyatı için önemli bilge kişiydi. Son olarak kılınan cenaze namazının ardından Hatemi'nin Türk bayrağına sarılı naaşı defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

