Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri; yatırım ve yüksek kazanç vaadiyle tuzağa düşürdükleri kişileri dolandıran bir şebekeyi titiz bir çalışmayla çökertti. Şebekenin 11 üyesi operasyonla yakalandı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde "Dolandırıcılık" operasyonu düzenledi. Eskişehir Siber Polisleri; yatırım ve yüksek kazanç vaadiyle haksız kazanç sağlayan ve çok sayıda kişiyi dolandıran bir şebekeyi tespit etti. Şebeke üyelerinin sosyal medya platformlarında reklam ve ilanlar vererek yanıltıcı paylaşımlarda bulundukları ve kullandıkları internet sitelerine aldatıcı bazı linkler yerleştirdikleri saptandı. Eskişehir Siber Polisleri'nin tespitlerine göre şebeke üyeleri; kurdukları bazı paravan şirketlerin hesaplarına çok sayıda kişinin yatırım ve yüksek kazanç vaadiyle para yatırmasını sağladı ve yatırılan paraları izlerini kaybettirmek için kripto paraya (Bitcoin) çevirdi. Fakat Eskişehir Siber Polisleri; titiz bir çalışmayla şebeke üyelerinin tekniklerini, hesap hareketlerini ve elde ettikleri haksız kazancı deşifre etti.

235 MİLYON LİRA PARA HACMİ…
"Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan çok sayıda soruşturmaları bulunduğu tespit edilen şebeke üyelerinin ve kurulan beş paravan şirketin hesap hareketlerinde 2024-2025 yıllarında 235 milyon 412 bin 896 liralık para hacmi tespit edildi. Eskişehir, İzmir ve Kütahya'da eş zamanlı baskın yapılan adreslerde 11 şebeke üyesi "Bilişim Sistemlerini Araç Olarak Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi ve tümüne incelenmek üzere el konuldu.