
Bu sezon şampiyonluk hasretine, Domenico Tedesco yönetiminde son vermek isteyen Fenerbahçe'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

SÜRPRİZ KADRO DIŞI KARARI
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fatih Karagümrük'ü konuk edecek olan Kanarya'da şok bir gelişme meydana geldi.

İRFAN CAN VE CENK TOSUN
Fenerbahçe Kulübü'nün resmi hesabından yaptığı açıklamada: "Futbol A Takımı oyuncularımızdan, İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun alınan karar gereği kadro dışı bırakılmıştır. Kamuoyuna duyurulur. " ifadelerine yer verildi.

TEDESCO'NUN RAPORU SONRASI...
A Spor'da yer alan habere göre, teknik direktör Tedesco, yönetimle yapılan toplantıda takımla alakalı detaylı bir rapor sundu. Kadro dışı kararındaki nedenin, İtalya hocanın raporu olduğu belirtildi.

KARARIN PERDE ARKASI
Öte yandan yapılan haberde, Samsunspor maçının son bölümünde Cenk Tosun'un oyuna girememesinin ardından, kulübede gerginlik yaşadığı da aktarıldı.

Maçın ardından soyunma odasında ise İrfan Can Kahveci, Cenk Tosun ve Archie Brown arasında kısa süreli bir tartışmanın da yer aldığı ifade edildi.

BU SEZON SKOR ÜRETEMEMİŞTİ
Fenerbahçe ile 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunan İrfan Can Kahveci, bu sezon 12 maçta 378 dakika sahada kaldı. Tecrübeli futbolcu, söz konusu maçlarda skor katkısı yapamadı.

30 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2021 yılında 7.5 milyon Euro'ya transfer edilmişti. Takım kaptanlarından olan İrfan Can, Fenerbahçe ile toplam 183 maçta görev aldı ve 32 gol atıp 31 asist kaydetti.

CENK TOSUN'UN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR
Kadro dışı bırakılan bir diğer isim Cenk Tosun'nun ise sarı-lacivertlilerle olan kontratı Haziran ayında son bulacak.

Geçtiğimiz sezon bedelsiz olarak transfer edilen 34 yaşındaki santrfor, Fenerbahçe formasıyla toplam 29 maça çıktı ve 2 gol 2 asistlik performans sergiledi.