Atletizmde Türkiye’nin gururu olan eski milli atlet Semra Aksu, İzmir Belediyesi tarafından 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu’na davet edilmemesine tepki gösterdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 9 Eylül Uluslararası İzmir Yarı Maratonu, bu yıl 350 sporcunun katılımıyla hafta sonu gerçekleştirildi. İzmirBüyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer de 35001 numaralıforma ile 21 kilometre 97 metrelikparkuru koşarak tamamladı. Türk atletizm tarihinin en önemli isimlerinden olan ve Atletizm Federasyonu'nda başkanlık yapan ilk kadın unvanını alan Semra Aksu, böyle bir organizasyona çağırılmadığı gerekçesiyle sosyal medyahesabından CHP'li BaşkanTunç Soyer'e ateş püskürdü.
İZMİRLİLERİ KIZDIRDI
Kariyerinde 100'den fazla rekor kırıp, 1984 Los Angeles ve1988 Seul olimpiyatlarında ülkemizitemsil eden Semra Aksu, "Atletizmdegeçmişine saygı duymayanlar,geleceğini bilemezler. 9 Eylül Yarı Maratonu böyle olmamalıydı. Türkiye'nin her yerine atletizm onursal başkanı olarak yarışlara davet ediliyorum ama bir İzmirli olarak böyle anlamlı bir yarışa beni davet etmiyorsun. Sizkimsiniz... Sen kimsin Tunç Soyer?" ifadelerini kullandı. Atletizmde İzmir'in gururu olmuş Aksu'nun sitemi, büyük destek gördü. Soyer'in 'şov' peşinde olduğunu ifade eden İzmirliler, durumu 'büyük ayıp' olarak yorumladılar.