20 Aralık 2025 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Murat Övüç, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. İlk duruşmadaki savunmasını tekrar ettiğini belirten Övüç, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Savunma avukatı ise müvekkilinin üç ayı aşkın süredir tutuklu olduğunu vurgulayarak, dosyada toplanacak delil kalmadığını ifade etti ve tahliye talebinde bulundu. Savcılık da duruşmada verdiği mütalaada, Övüç'ün tahliyesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti, delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını değerlendirerek Murat Övüç'ün; her pazartesi günü karakolda imza verme ve yurtdışına çıkış yasağı uygulanması şartıyla tahliyesine karar verdi.

İDDİANAMEDEKİ DETAYLAR
Hazırlanan iddianamede, soruşturmanın sosyal medyada yapılan bir paylaşım üzerine başlatıldığı belirtildi. İddianamede, Övüç'ün başörtüsü taktığı video paylaşımının geniş kitlelere ulaştığı ve kamu düzeni açısından "açık ve yakın tehlike" oluşturduğu öne sürüldü. Savcılık, Murat Övüç'ün "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçunu işlediğini iddia ederek, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Murat Övüç, başörtüsü taktığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından 20 Aralık 2025'te tutuklandı. Önce Metris Cezaevi'ne gönderilen Övüç, daha sonra Tekirdağ Karatepe Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi.
13 Mart'ta hakim karşısına çıkan Övüç hakkında tutukluluğun devamına karar verilmişti. Son duruşmada ise mahkeme, adli kontrol hükümleri uygulayarak tahliye kararı verdi.