Olayın geçmişinin 2009 yılına dayandığını belirten Schmidt Schneider, bir gazete ilanı üzerine Kayseri'ye gelerek Talas Melikşah Konut Yapı Kooperatifi'ne üye olduğunu anlattı. Almanya'dan 15 kişiyle birlikte kooperatife katıldıklarını ifade eden Schneider, dönemin başkanı Mahmut Öztürk'ün kendilerinden vekâletname istediğini söyledi. Noter huzurunda imzalatılan belgeleri inceleme fırsatı bulamadıklarını dile getiren Schneider, imzaların ardından yemeğe götürüldüklerini, daha sonra ise bu vekâletname aracılığıyla 18 dairesinin başkalarına devredildiğini öğrendi.

Schmidt Schneider
YENİ BAŞKAN 3 MİLYON 450 BİN LİRAMI DOLANDIRDI
Mahmut Öztürk'ün vefatının ardından elinde yalnızca 4 daire kaldığını belirten Schneider, bu dairelerin de yeni başkan Birsen Mekareci tarafından kooperatif borçlarına karşılık ipotek gösterildiğini öne sürdü. Mekareci'nin, ipoteğin kaldırılması için 3 milyon lira, elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri için ise 450 bin lira olmak üzere kendisinden toplam 3 milyon 450 bin lira aldığını ifade eden Schneider, buna rağmen söz konusu borçların ödenmediğini söyledi. Yaşanan süreçte dairelerinin vergi dairesi tarafından icra yoluyla satıldığını ve elde edilen gelirin kooperatif borçlarına mahsup edildiğini belirten Schneider, ödediği 3 milyon 500 bin lira ile ise Mekareci ve kocasının kendilerine cip aldığın ileri sürdü.

Birsen Mekareci
DAVALIK OLDUĞU ÜYEYE VASİ ATANMAK İSTEDİ
Yaşanan olayın ardından Schmidt Schneider, kooperatif başkanı Birsen Mekareci ve bazı yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine hareket geçen Birsen Mekareci'nin avukatı aracılığıyla Schneider hakkında "akli dengesinin yerinde olmadığı" iddiasıyla dava açtı. Dilekçede, Schneider'in çelişkili ifadeler verdiği, kooperatif hakkında her yerde asılsız konuşmalar yaptığı ve çevresi için risk oluşturduğu ileri sürülerek vasi atanmasını talep etti. Üstelik vasi olarak da Mekareci kendisinin atanması istendi.

"HEM PARAM GİTTİ HEM İTİBARIMLA OYNANDI"
İddialara tepki gösteren Schneider, "Beni dolandırdılar, şimdi de akıl sağlığımın yerinde olmadığını iddia ediyorlar. Amaçları usulsüzlüklerin ortaya çıkmasını engellemek" dedi. Türkiye'ye gelerek tam teşekküllü hastaneden rapor aldığını belirten Schneider, raporu mahkemeye sunduğunu ifade etti.

MAHKEMEDEN NET KARAR
Kayseri'de görülen davada mahkeme, Schneider'in akıl sağlığının yerinde olduğuna hükmetti. Hastane raporunu esas alan mahkeme, vasi atanması talebini reddetti. Schneider'in avukatı ise davanın, kooperatifteki iddia edilen usulsüzlüklerin üzerini örtmeye yönelik olduğunu savundu. Olayla ilgili soruşturma sürerken, bir başka skandal ise Birsen Mekareci'nin Schmidt Schneider'ın Antalya'da bulunan dairesinin tapusuna da şerh koydurması oldu.

