Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca; rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek ile suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlarından yürütülen soruşturmada, 2022-2024 yılları arasında İstanbul'daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara örgütlü biçimde müdahale edildiğine ilişkin delil ve bulgular elde edilmiş, geçtiğimiz günlerde Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla açığa alınan ve hakkında soruşturma yürütülmesine izin verilen Manisa Saruhanlı Cumhuriyet Savcısı Bayram Gülhan gözaltına alınmış ve görevinden uzaklaştırılmıştı.

Savcı Bayram Gülhan
TUTUKLANDI
Daha önce İstanbul'da da görev yaptığı öğrenilen şüpheli savcı Gülhan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin tamamlanmasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan B.G., "rüşvete aracılık etmek" ve "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamaları kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

RÜŞVET OPERASYONUNU MENFAAT KARŞILIĞI SIZDIRMIŞ
Soruşturma dosyasında yer alan şok ayrıntılar ise skandalın boyutunu gözler önüne serdi. İddialara göre savcı B.G.'nin, 2022 yılında Beşiktaş Belediyesi yöneticilerine yönelik düzenlenen rüşvet ve irtikap operasyonuna ilişkin gizli bilgileri dışarıya aktardığı tespit edildi. B.G.'nin, söz konusu operasyonda tutuklanan dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi'ye, elde ettiği haksız menfaat karşılığında soruşturmanın seyrine ve detaylarına ilişkin önceden bilgi sızdırdığı dosyadaki somut deliller ve iddialar arasında yer aldı.

DOSYADA İYİ PARTİ'Lİ TÜRKKAN'IN DA ADI VAR
Soruşturma dosyasının en çarpıcı ayağını ise İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın taraf olduğu dava oluşturdu. İstanbul 4. İcra Hukuk Mahkemesinde görülen davanın, örgüt lideri M.Ş. ve yurt dışındaki firari Y.A. aracılığıyla Türkkan lehine sonuçlandırıldığı saptanmış, Türkkan hakkındaki soruşturma dosyası tefrik edilerek gereği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.
Soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğü bildirildi.
