Geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir televizyon programında Vali ve Kaymakamlar için 'militan' ifadesini kullanarak büyük skandala imza atan CHP'li Berhan Şimşek, büyük bir gaf yaptı. Kendisinin cuma namazlarına gittiğini söyleyen Şimşek, hutbeyi dinlememek için cuma namazının farzını kılıp çıktığını ifade etti.
"HUTBEYİ DİNLEMEMEK İÇİN FARZI KILIP ÇIKIYORUM"
Berhan Şimşek, konuk olduğu programda şu ifadeleri kullandı:
"Gidiyoruz cumalara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yüzünden hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum. Niye? İçeri girdiğimizde AK Parti Genel Merkezi'nden yazılmış hutbeler var. 50 kuruşluk kâra gidiyoruz camiye, 150 kuruşluk zararla çıkıyoruz."
CHP'li Berhan Şimşek'in "cuma namazı" gafı alay konusu oldu | Video
HUTBE FARZDAN ÖNCE OKUNUR
Ancak buradaki tezatlık ise Berhan Şimşek'in söylediklerinin aksine Cuma namazında hutbenin farzdan önce okunuyor olması. CHP'li eski vekilin söz konusu gafı sosyal medyada da alay konusu oldu.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ
Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek'in Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlandığına dair iddiasının asılsız olduğu belirtilerek, kendisi hakkında yasal yollara başvurulacağı kaydedildi.
