Diyarbakır'ın Sur ilçesi Yeşil Vadi Evleri Eski Mardin Yolu üzerinde 19 Ağustos'ta akşam saatlerinde bir restoranda olay meydana geldi. Restorana eğlenmek için gelen iki grup arasında, henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Ahmet Çiçek
TARTIŞMA SİLAHLI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
Büyüyen tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Ahmed Çiçek ve Şeyhmus Bayram hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Ölen 2 kişinin cenazeleri ise Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından defnedildi.

Şeyhmus Bayram
5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden yaşı 18'den küçük K.Ç. ile C.Ç., H.Ç., B.Ç., K.Ç. ve Ö.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler M.Ö., R.Ö., M.A. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
