Trabzon'da bilim ve teknoloji yatırımlarına bir yenisi daha ekleniyor. Ortahisar ilçesinde hizmet veren Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin ardından, Sürmene ilçesinde de Emine Bayraktar Bilim Merkezi kurulması için çalışmalar başlatıldı. Sürmene Belediyesi öncülüğünde, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilecek olan proje, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın babaannesi Emine Bayraktar'ın adını taşıyacak.

İlçe merkezinde yaklaşık 4 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek merkezin 2027 yılında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.
Modern mimariye sahip olacak ve iki katlı olarak planlanan bilim merkezinde; DENEYAP atölyeleri, uygulamalı eğitim alanları, sergi salonları ve bilim kütüphanesi yer alacak. Ayrıca açık alanlarda yerli ve milli teknolojiler arasında yer alan İHA ve SİHA'ların sergilenebileceği özel bölümler oluşturulacak.

Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, projenin son aşamaya geldiğini belirterek, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın da projeye büyük destek verdiğini söyledi. Azizoğlu, merkezin yalnızca ilkokul ve lise öğrencilerine değil, üniversite çağındaki gençlere de hitap edeceğini vurguladı. Bilim merkezinin farklı yaş gruplarına yönelik tasarlanacağını ifade eden Azizoğlu, burada gençlerin Ar-Ge çalışmaları yapabileceğini belirtti. Ortahisar'daki merkezden farklı konseptte planlanan yeni tesisin, bölgedeki bilimsel çalışmalara önemli katkı sunması bekleniyor.

Sürmene'nin bilim ve teknolojiye yatkın bir ilçe olduğunu dile getiren Azizoğlu, TEKNOFEST başvurularında ilçenin ön sıralarda yer aldığını da söyledi. Projede altyapı çalışmalarının tamamlandığını aktaran Azizoğlu, ihale sürecinin ardından inşaatın başlayacağını belirterek, "Öğrencilerimizin 2027 yılına bilim merkezinde başlamasını istiyoruz" dedi.

