X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Etsiz Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

siz Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 11.2.2016 15:35 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 16:11
Etsiz Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
Etsiz Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kg kuru fasulye
  • 250 gr tereyağı
  • 5 tane orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane yeşilbiber
  • 1 tane kırmızı köz biber
  • Arzuya göre tuz miktarı

Hazırlanışı


Yemeği hazırlamaya başlamadan 1 gece önce leri ılık suya ıslatıyoruz ve sabaha kadar kabarmasını sağlıyoruz. Sabah ilk iş fasulyelerin ıslanmış olduğu suyu süzüyoruz ve haşlamak için derin bir tencerenin içerisine alıp, bol su ile haşlıyoruz.

Fasulyeler kaynarken suyunun üzerinde birikmiş olan köpükleri kaşıkla alıyoruz. Bu köpükler fasulyelerin kendine has olan gazıdır. Kaynarken sürekli alınmasında fayda var.

Yeri düzeyde kaynamış olan fasulyeleri kevgir ile süzüyoruz ve soğuk suyun altında bir müddet bekletiyoruz. Ardından yemeğin pişeceği tencereyi seçiyoruz. Bu aşamada güveç veya bakır tencere kullanılması önerilir.

Tencerenin içerisine yağı alıyoruz ve ısınması için ocağın altını kısık ateşte açıyoruz. Yağ ısınırken bizde soğanları ve biberleri yemeklik biçiminde ufak, ufak doğruyoruz. Isınan yağın üzerine soğanlarla birlikte biberleri ilave ediyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Karışım istenilen yumuşaklığa geldiğinde üzerine biber ile domates salçasını ilave ediyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.

Salçaları açmak için üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave ediyoruz ve ardından süzülmüş kuru fasulyeleri tencereye aktarıyoruz. Salçalı karışımın içerisinde fasulyeleri 3 dakika kadar kavuruyoruz. Lezzeti çekmiş olan fasulyelerin üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ilavesi yapıyoruz ve kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Eğer ki yemek pişmeye devam ederken üzerinde köpük oluşturmaya devam ederse köpükleri kaşıkla alıyoruz. Yemek kaynamaya başladığında üzerine yeteli düzeyde tuz ilavesi yapıyoruz.

Fasulyeleri yaklaşık olarak kısık ateşte 1 saat kadar ağzı kapalı şekilde pişirmeye bırakıyoruz. Şayet etsiz kuru fasulye tarifi düdüklü tencerede pişirilecek ise bu süre 25-30 dakikaya kadar düşürülmelidir.

Kuru Fasulyeler, yeterli kıvamda yumuşamış ise dağılmasına sebebiyet vermeden ocaktan indiriyoruz. Artık etsiz kuru fasulye yemeği servis için hazır hale gelmiştir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.