Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından Uzuner olarak bilinen, liderliğini Necati Kerim Uzuner'in yaptığı ve 8 suç örgütü yöneticisinin olduğu Organize Suç Örgütü üyelerine yönelik Sinop, Trabzon ve İstanbul olmak üzere 3 ilde 14 şüpheliye eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
40 MİLYON LİRALIK VURGUN
Uzuner Suç Örgütünün, vatandaşların bankaların müşteri hizmetleri numarasına benzer numaralardan aradıkları ve kendilerini müşteri temsilcisi gibi tanıtarak dolandıkları, elde ettiği paraları ise kripto paraya çevirdirdikleri tespit edildi. Operasyonda 40 Milyon Türk lirası tutarında işlem hacmi olduğu tespit edilen 8 şüpheliye ait toplam 153 banka hesabına mahkeme tarafından el konuldu.
PELİT ÇETESİNE ÇÖKERTİLDİ
İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca Pelit Çetesi olarak bilinen, liderliğini Rıfat Albayrak'ın yaptığı organize Suç Örgütü üyelerine yönelik 25 şüpheliye operasyon düzenlendi.
ORMAN ARAZİLERİNİ SATMAYA KALKTILAR
Ormanlık alanlarda kesim yapmak suretiyle açtıkları arazileri usulsüz şekilde düzenlenen belgelerle vatandaşlara sattıkları tespit edildi. Operasyonlar neticesinde; 15 adet ruhsatsız tabanca, suçtan elde edildiği değerlendirilen çok sayıda altın, yüksek miktarda döviz ve para ele geçirildi.
ÇETELERİN ÇETELESİNİ TUTUYORUZ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Çetelerin çetelesini tutuyoruz. Hiçbiri yüce adaletten kaçamayacak" şeklinde açıklamada bulundu.