Hormonlu gıda 'uzmanı' olduk
HORMONLU gıda tartışmaları gündeme 1980'- li yılların sonunda taşındı. O tarihten itibaren dönem dönem herkes, domatesten patlıcana, patatesten kabağa, salatalıktan çileğe kadar aldığı her üründe hormon olup olmadığını tartıştı. Sağlık uzmanları ve tıpçılar, televizyon ve gazetelerde boy göstererek hormonlu bitki ve etlerin sürekli tüketilmesi halinde vücuttaki hormon dengesini bozduğunu söyledi. Ayrıca, hormonlu yiyeceklerin vücudun bağışıklık sistemini bozduğunu, şişme ve yağlanmaya, hatta hücrelerin zayıflayarak kanser hastalıklarına yol açtığına dikkat çekildi.
* Domates çekirdeksiz mi? Bu konu gazetelerde öyle çok yazılıp çizildi ki, sonunda herkes çekirdeksiz ve içi vıcık vıcık olan domatesin, içi süngerimsi ve çekirdeksiz olan patlıcanın, çekirdeksiz kabağın, aşırı büyük ve etli biberin, şekilsiz ve patates yumruları yapışık olan patatesin, çekirdek yerleri boş olan karpuzun hormonlu olduğunu hemen anlar oldu.
|