|
|
|
|
|
|
Tarihçe
1961 yılında Firuz Kanatlı tarafından şahıs şirketi olarak kurulan "Eti Bisküvi Fabrikası", bir yıl sonra 22 çalışanıyla üretime geçti. Fabrikanın ilk ürünleri arasında "Petit Peurre", "Finger", "Marie", "Kremalı", "Sable" ve "Bademli" yer aldı. 1965 yılına gelindiğinde Eti artık Türk mühendislerin de katılımıyla otomasyona geçişi tamamlamıştı. 72'de ticari ünvanı "Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş." olarak değişti. İlk ihracatını 74'te Kıbrıs'a gerçekleştiren Eti, 79'da grup şirketlerinin tüm makine ve tesis ihtiyaçlarını kendisi karşılamaya başladı. 80'de "Tam Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş." Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurularak bisküvi, çubuk kraker ve kek üretimine başladı. Bir yıl sonra ürünlerin pazarlaması ve satışını etkin olarak yürütebilmek için Eskişehir merkezli "Eti Pazarlama ve Sanayi A.Ş." kuruldu. 83'te ilk kez sanayi tipi kek üretimine başlandı. 88 yılında "Türk Standartları Enstitüsü", ambalajlarıyla da beğenilen Eti ürünlerini birinciliğe layık gördü. 92'de modern tesisleri Eti Gıda Organize Tesisleri'ni kurarak hayata geçirdi. 2003 yılı içerisinde yeni yatırımlar yapıldı, yeni çeşitlerle ürün gamı desteklendi. Aynı yıl temmuz ayında Eskişehir'de yeni kek fabrikasının temelleri atıldı. 2003 yılı aynı zamanda bisküvinin lider markası Eti için yeni bir gelişmenin de yılı oldu. Tüketicilerden gelen yoğun talep üzerine 20 milyon dolarlık teknik yatırımla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir fabrika kuruldu ve Eti çikolata üretimine başladı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|