X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ortadoğu fonları yiyeceğe geliyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ortadoğu fonları yiyeceğe geliyor

  • Giriş Tarihi: 20.6.2015
Ortadoğu fonları yiyeceğe geliyor
Ortadoğu fonları yiyeceğe geliyor

Türkiye'deki restoran sektörüne yabancı fon akını başladı. 15 milyar euroya ulaşan sektördeki oyunculara özellikle Ortadoğulu fonların ilgisi büyük. İşletmeci Erhan Özben, "Özellikle Caddebostan civarına rağbet var" dedi

Ortadoğulu fonların Türk yiyecek sektörüne ilgisi artıyor. Geçtiğimiz yıllarda aracı şirketler kanalıyla sektör hakkında bilgi alan holdingler artık yatırım için birebir saha araştırması aşamasına geldi. Bunda Türk yiyecek-içecek sektörünün 15 milyar euroya ulaşması etkili oldu. Üstelik sektör her yıl yüzde 15 gibi astronomik oranda büyüme kaydediyor. Tüm bu olumlu gelişmeler İstanbul'un en gözde bölgelerinden olan Caddebostan'a Arap yatırımcı akını başlattı. Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle adeta bir şantiyeye dönen Caddebostan'da, yeni binalara yapılan büyük metrekareli restoranlarda bu ilgiyi artırıyor.

BÜYÜME HIZI YÜZDE 15

Yıllardır bu bölgede faaliyet gösteren Bistro33'ün ortaklarından Erhan Özben de, Ortadoğulu fonların ilgisinin son yıllarda 'olağanüstü' arttığını vurguluyor. Özben, "Türkiye toplam Ev Dışı Tüketim (EDT) pazarı 15 milyar euro. Sadece New York'ta sektörün büyüklüğü 18 milyar euro. Dolayısıyla önü daha da açık sektörün. 2006'dan bu yana her yıl ortalama yüzde 15 büyüyen bir pazar söz konusu. Bu oran pek çok büyük holdingin iştahını kabartıyor. Bazıları bizimle de görüştüler. Hatta ortaklık teklif ettiler" dedi. Gelen tekliflere rağmen kendi kaynaklarıyla büyümeyi seçtiklerini vurgulayan Özben, "Ortaklarım Cenk Uslucan ve Özlem Özkan'la amacımız, kendi müdavimlerini yaratmış bir mekân oluşturmaktı. Tek mekânla sınırlı kalırsak sektörün yeni aktörlerinin kapımızı aşındırmaya devam edeceklerini fark ettik. Fırsatları değerlendirdik. Hem Capitol, hem Akasya'daki yerler, yiyecek içecek üzerine çalışan, ancak yanlış planlama nedeniyle başarılı olamayan mekânlardı. Bizler de onları devralarak 'Cafe Bistro 33' konseptini oluşturduk. Bu sayede de, Erenköy'e gelemeyen müşterilerimize de yakınlaştık" dedi.

İŞ DÜNYASI BULUŞUYOR
Erenköy Bistro 33'ün yeni yatırımlarla büyüdüğünü söyleyen Özben, Erenköy'ün ardından ikinci şubeyi Palladium'da açtıklarını belirtti. Günde bin-bin 200 kişiye hizmet verilen restoranlarda iş toplantıları da yapıldığını belirten Erhan Özben, "Burada birçok ortaklığın ilk adımları atılıyor" şeklinde konuştu.